Ga naar de inhoud

La Vuelta: de hele dag feest in ’s-Hertogenbosch

14 februari 2020

Op 15 augustus start de tweede etappe van La Vuelta in ’s-Hertogenbosch om te eindigen in Utrecht. Het peloton rijdt 7,5 kilometer – geneutraliseerd – door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Aan deze route komen 8 Spaanse Plaza’s, die het DNA van ’s-Hertogenbosch laten zien. En de plek waar bezoekers de hele dag kunnen genieten van een feest in Spaanse sferen. 

Wethouder Van Olden: “La Vuelta is méér dan een top(sport)evenement. Vanaf 29 april vinden er in de aanloop naar de start honderden activiteiten en evenementen plaats in de provincies Utrecht en Brabant. En daarmee is het een evenement voor en door inwoners. Bij de drie dagen La Vuelta in Nederland ligt de nadruk op gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Twee thema’s die ook voor ’s-Hertogenbosch hoog op de agenda staan.”

Plaza’s

Het peloton start om 12.30 uur vanaf de Citadel en rijdt daarna door de binnenstad. Vanaf de Brabanthallen gaat het peloton echt koersen, op weg naar Utrecht. Wethouder Van Olden: “We willen graag dat ’s-Hertogenbosch Spaans kleurt en het de hele dag feest blijft. Daarom hebben we aan de route 8 plekken uitgekozen waar tussen 10.00 en 18.00 uur volop activiteiten zijn voor iedereen. We hebben ze Plaza’s genoemd. De invulling van de Plaza’s doen we samen met vrijwilligers, verenigingen en stichtingen. En daarmee laten we ook zien waar we als ’s-Hertogenbosch sterk in zijn.” 

Elke Plaza heeft een thema en de naam van een Spaanse stad. En krijgt een thematische invulling. Op de Plaza’s kunnen bezoekers niet alleen kijken naar activiteiten, maar vooral ook zelf meedoen. 

PlazaLocatieThema
1. BarcelonaSint-JanssingelData
2. ValenciaWolvenhoekCarnaval
3. SevillaTorenstraatWonder van Empel
4. PalmaKerkpleinTopsport
5. MadridMarktJeroen Bosch / El Bosco
6. BilbaoKuil KW1CUrban
7. ZaragozaLeonardo da VincipleinInclusief
8. BoulevardParadeTheater


Van Olden: “Zelf vind ik de ‘Vuelta Dali’ een prachtig idee! Als het peloton weg is, volgt een kleurrijke fietstocht over het parcours. Jongeren en ouderen op duo-fietsen, tandems, gewone fietsen en wielrenfietsen fietsen in één bonte stoet over de route. Dat is vast een hele belevenis voor de deelnemers en prachtig om voorbij te zien komen. Ik kijk al uit naar 15 augustus!”