Ga naar de inhoud

Nationale Vrijwilligersprijzen 2020

18 februari 2020

Jaarlijks wordt gemeenten gevraagd vrijwilligersorganisaties in hun gemeente te nomineren voor de landelijke Nationale Vrijwilligersprijzen, een initiatief van Ministerie VWS. Met deze prijzen worden vrijwilligersorganisaties in het zonnetje gezet. De gemeente kan drie organisaties nomineren voor deze landelijke prijs, die op 28 maart wordt uitgereikt door minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Drie genomineerden 

De gemeente heeft Bosschenaren opgeroepen om die vrijwilligersorganisaties aan te dragen die zij een warm hart toedragen. Een Bossche jury heeft dit teruggebracht tot de drie organisaties, die helemaal gerund worden door vrijwilligers. Stemmen op deze genomineerden kan van 18 februari tot 22 maart:    

  1. SAS-Zomerschool 55+, Geen gewone school. In de zomervakantie, wanneer familie op vakantie is én veel activiteiten stil liggen, organiseert de Zomerschool voor 550 deelnemers educatieve activiteiten. De kerngroep, gastheren/vrouwen én docenten zijn vrijwilligers.  
  2. Voor Elkaar Aan De Slag (VEADS) organiseert activiteiten voor sociaal geïsoleerde inwoners uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Mensen die worstelen met eenzaamheid en alles wat je in een leven kan overkomen. Met de opbrengst van twee kringloopwinkels zet VEADS 150 kinderen met “grote-mensen-zorgen” in het zonnetje, organiseert een zilverrally organiseren en biedt een diner aan 150 mensen. 
  3. Het Open Venster Nuland is een schakel tussen gezonde en zieke inwoners. Bijna 48 jaar heeft een vrijwilligersgroep aandacht voor de zieken in het dorp. Ook zij horen erbij! Vrijwilligers van Het Open Venster brengen de zieken een groet en laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

De aanloop naar deze nominatie heeft weer duidelijk gemaakt dat er veel vrijwilligers in onze stad een bijdrage leveren aan een betrokken samenleving. Het gemeentebestuur waardeert dat en is trots op deze vrijwilligers. Ze dankt nogmaals alle organisaties voor hun inzet het afgelopen jaar. 

Meer weten? Kijk op De nationale Vrijwilligersprijzen 2020.