Ga naar de inhoud

’s-Hertogenbosch groeit met ruim 900 inwoners

3 februari 2020

In 2019 is de bevolking van ’s-Hertogenbosch met 902 inwoners gegroeid. Op 1 januari 2020 telt ’s-Hertogenbosch 155.122 inwoners. 

Groei 2019 

In 2019 zijn er meer mensen in ’s-Hertogenbosch komen wonen, dan er vertrokken. In totaal gaat het om een toename van 698 personen. Deze toename is het hoogste in de wijk De Groote Wielen, gevolgd door West en Binnenstad. 

De Groote Wielen groeit het sterkste 

In De Groote Wielen is de bevolking flink gegroeid (+676). De Groote Wielen groeit vooral omdat er mensen vanuit andere wijken in ’s-Hertogenbosch komen wonen en door de nieuwbouw in de buurt De Lanen. Daarnaast worden er in De Groote Wielen relatief veel kinderen geboren. Ook in West is de bevolking met zo’n 431 inwoners gegroeid. De bevolkingsgroei in West komt vooral doordat er meer mensen zich in de wijk vestigen, dan er vertrekken. De nieuwe inwoners van West komen met name van buiten ’s-Hertogenbosch. 

Sommige wijken hebben juist een dalend aantal inwoners. In Zuidoost, Noord, Maaspoort en Muntel/Vliert daalt de bevolking omdat er meer bewoners vertrekken, dan er zich vestigen. In de meeste wijken van ’s-Hertogenbosch is de omvang van de bevolking redelijk constant.

Wist u dat:

  • Er in 2019 in ’s-Hertogenbosch 1.534 baby’s zijn geboren?
  • Per inwoner de meeste baby’s zijn geboren in De Groote Wielen? Bijna 2 baby’s op iedere 100 inwoners. 
  • De Binnenstad en West vooral groeien doordat relatief veel mensen van buiten ’s-Hertogenbosch hier gaan wonen?
  • In de wijken De Groote Wielen en Empel relatief de meeste kinderen wonen; van alle inwoners is ongeveer 34% jonger dan 20 jaar.
  • In de wijken Rosmalen Zuid en Zuidoost relatief de meeste ouderen wonen; van alle inwoners is 25% 65 jaar of ouder.