Ga naar de inhoud

Extra opvangplekken voor daklozen

20 maart 2020
Opvangplekken daklozen

De Maatschappelijke Opvang Den Bosch en Novadic-Kentron regelen extra opvangplekken. De extra opvang vindt plaats in de leegstaande sporthal aan de Elzenstraat 2. Dit is nodig vanwege de voorspelde vorst komend weekend en de maatregelen rond het coronavirus.

De Maatschappelijke Opvang Den Bosch en Novadic-Kentron hebben beiden een nachtopvang locatie met slaapzalen. Komend weekend gaat het winterscenario in, vanwege de vorst. Dat betekent dat alle mensen die buitenslapen ook in de nachtopvang komen slapen. De nachtopvanglocaties raken dan erg vol. Dat is niet wenselijk vanwege het coronavirus. Daarnaast willen we mensen die dakloos zijn beter kunnen spreiden om de richtlijnen van het RIVM te kunnen blijven volgen.  

Om deze redenen is er snel een noodopvang nodig. Op korte termijn is de gymzaal aan de Elzenstraat de meest geschikte locatie. Deze noodopvang is in iedere geval van zaterdag 21 maart tot en met maandag 6 april open. Het gaat om maximaal 20 opvangplekken. Het Centrum voor Trajecten en Bemoeizorg organiseert deze nachtopvang samen met Novadic-Kentron en Maatschappelijke Opvang Den Bosch. Mensen mogen vanaf 20:00 uur naar binnen en moeten om 09:00 uur in de ochtend weer naar buiten. Het rode kruis zorgt voor veldbedden, dekens en kussens.