Ga naar de inhoud

Kunst en data in de Spoorzone

5 maart 2020

De Spoorzone is een veelkleurig en vernieuwend gebied. Cultuur en geschiedenis, vervoersknooppunt en natuur, aanwezigheid nieuwe werkgelegenheid zie je hier terug. We willen in dit gebied kunst en data gaan combineren. Dat gaan we samen doen met het onderwijs in ’s-Hertogenbosch. Doel is dat er na een jaar in ieder geval één kunstwerk is gemaakt.

Wethouder Mike van der Geld (Spoorzone): “Ik vind deze ontwikkeling heel goed passen bij ‘s-Hertogenbosch als Cultuurstad en Datastad. De Spoorzone leent zich uitstekend om nieuwe vormen van kunst te laten zien. Waarbij, wanneer je er langskomt, je wordt geprikkeld door wat je ziet of dat je wordt uitgedaagd er iets mee te doen. Daarbij zorgt het kunstwerk voor reactie met bewoners, toeschouwers en bezoekers.”

Samenwerking

Wat er precies komt, is nog niet uitgewerkt. We rekenen wel op creatieve, interactieve en vernieuwende invullingen in de buitenruimte. Daarover gaan we in gesprek met de andere partijen. Na een jaar evalueren we. 

We beginnen eerst op het plein aan de Onderwijsboulevard (Smart Square). Samen met studenten van o.a. de kunstacademie, het IoT-lab,  JADS , KWIC, St. Joost en Avans gaan we aan de slag. Zij mogen komen met voorstellen voor kunstzinnige ontwerpen. Daarin is ruimte om te testen.