Ga naar de inhoud

Update dienstverlening

27 maart 2020

De dienstverlening van de gemeente is vanwege het coronavirus aangepast. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met dinsdag 28 april. 

Het gaat om de volgende maatregelen:

  • We centraliseren de dienstverlening in het Stadskantoor. Dit betekent dat de dienstverlening in Perron 3 in Rosmalen sluit.
  • De avondopenstelling in het Stadskantoor vervalt op donderdagavond. 
  • De balies in het Stadskantoor zijn op werkdagen open van 9.00 tot 13.00 uur. We werken dan alleen op afspraak. We behandelen dan belangrijke, urgente en niet uit te stellen zaken. 

We vragen u om, waar mogelijk, uw bezoek aan het Stadskantoor uit te stellen. Zeker als u klachten hebt, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Hebt u al een afspraak staan? Dan nemen we contact met u op. 

Online kunt u ook zaken regelen, namelijk:

  • Aangifte overlijden
  • Aangifte geboorte
  • Verhuizing
  • Aangifte vermissing document
  • Afschrift burgerlijke stand
  • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)
  • Vernieuwen rijbewijs (let wel: afhalen kan alleen als er sprake is van spoed)

We blijven daarnaast telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur.

Het geboorteloket in het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gesloten. Dit betekent dat u aangifte van geboorte digitaal doet.  

Als gevolg van het coronavirus beperken wij fysiek contact. Dit betekent dat u uw rijbewijs of reisdocument alleen kunt ophalen als dat écht dringend en noodzakelijk is én als u daarvoor een afspraak hebt gemaakt.

Afvalstoffendienst

Ook de Afvalstoffendienst neemt maatregelen. Ze blijven wel gewoon hun routes rijden. Milieustation Treurenburg is open, het milieustation in Rosmalen aan de Vliertwijksestraat is per 1 april tijdelijk gesloten. We roepen u op om bezoek aan een milieustation uit te stellen of te doen op minder drukke tijden, zoals vroeg in de ochtend, en niet op zaterdag. Het is er momenteel drukker dan normaal.

Weener XL, Eerste Hulp bij Geldzaken (EHBG) en Koo

Het kantoor van Weener XL is open van 9.00 uur tot 13.00 uur. Hebt u een afspraak bij Weener XL? Dan doen we dat telefonisch. Uw inkomen- of werkconsulent belt u op. In enkele gevallen is het mogelijk om de afspraak op onze locatie te hebben. Daarvoor moet u eerst contact opnemen met uw consulent. Lees meer over de dienstverlening van WeenerXL. 

Bij Eerste Hulp bij Geldzaken (EHBG) wordt er momenteel alleen telefonisch gewerkt. Er zijn tijdelijk geen inloopspreekuren. EHBG is bereikbaar via (073) 615 51 55 en teamEHBG@s-hertogenbosch.nl. De Sociaalraadslieden zijn op de reguliere tijden bereikbaar, iedere werkdag tussen 9.00 -12.00 uur via het telefoonnummer (073) 615 90 90. Per e-mail sociaalraadslieden@s-hertogenbosch.nl

De Koo-wijkpleinen zijn tijdelijk gesloten. Koo is telefonisch wel bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via het (tijdelijke) gratis telefoonnummer (0800) 350 00 12. Kijk voor informatie ook op de website www.kijkopkoo.nl. Als u het contactformulier op de website invult, wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.

Openbaar vervoer

Inmiddels is in het gehele land de dienstregeling ingrijpend aangepast. Alle vervoerders rijden nu volgens een vakantie- of zondagsdienstregeling of rijden volgens een speciale basisdienstregeling. Ook de komende dagen zal in een aantal regio’s de dienstregeling verder ingrijpend aangepast worden.

Het OV blijft rijden om mensen in vitale functies naar hun werk te brengen. Ga dus niet met het OV als dit niet strikt noodzakelijk is! Ga goed voorbereid op pad en plan je reis kort voor vertrek voor het meest actuele advies. Houd voldoende afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter) en geef elkaar de ruimte bij het in- en uitstappen.

Vervoer regiotaxi

Daar waar in Brabant geen buslijnen meer rijden, met name door het wegvallen van de buurtbussen, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi. De provincie heeft met de vijf regiotaxiregio’s in Brabant afgesproken dat reizigers in die gevallen tegen WMO-tarief kunnen reizen. Dat is ongeveer gelijk aan het OV-tarief. Kijk hier voor meer informatie. 

Uiteraard volgt ook het regiovervoer de landelijke richtlijnen. En we vragen u om dat ook te doen. Voor het regiovervoer betekent dit, dat we u proberen 1,5 meter van uw medereizigers te laten reizen. Wanneer u wordt opgehaald door een personenauto, dan neemt u rechts achterin plaats. Er zijn dan geen andere medepassagiers. Chauffeurs schudden op dit moment geen handen bij aanvang van de rit. Graag met pinpas betalen in plaats van contant. 

Begrip 

We vragen uw begrip voor deze maatregelen. Ook kan het gebeuren dat u iets langer moet wachten aan de telefoon. We nemen de maatregelen in het belang van uw en onze gezondheid.