110 Chromebooks voor basisonderwijs

7 april 2020
Directrice Cindy Montéri KC Kwartiermaker,  Anton Megens Digidact, wethouder Ufuk Kâhya

Vanwege de coronacrisis zijn de scholen gesloten en krijgen kinderen thuis digitaal les. Niet elke  leerling beschikt over een laptop of ipad en kan de lessen volgen en huiswerk maken. De gemeente probeert in een korte tijd zoveel mogelijk kinderen te helpen aan een computer. Vandaag ontvangt het primair onderwijs 110 Chromebooks. Deze worden verdeeld over de scholen. De eerste vijf zijn voor leerlingen van KC Kwartiermaker.

Door het coronavirus krijgen de kinderen digitaal les. Wethouder Ufuk Kâhya: “Bij het thuisonderwijs hoort een computer of laptop. En dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wij willen elk kind de kans geven om aan te sluiten bij de digitale lessen. Daarom boren we ons netwerk aan om zoveel mogelijk apparaten te bemachtigen. Zodat ook in een tijd van crisis alle kinderen de kans krijgen om hun talent te blijven ontwikkelen.”

Er is veel vraag naar Ipad en laptops. Door bemiddeling van de Lions Bastion ’s-Hertogenbosch en Acer Benelux heeft The Rent Company uit ‘s-Hertogenbosch 110 Chromebooks geleverd aan de gemeente. De gemeente draagt ze over aan Stichting Digidact. Deze stichting zorgt voor het beheer en onderhoud van digitale leermiddelen in het Bossche basisonderwijs. Digidact verdeelt de Chromebooks onder de scholen, die ze weer uitzetten naar de leerlingen.

Sinds de scholen gesloten zijn, lenen veel scholen hun eigen voorraad uit aan de leerlingen. Vanuit het voortgezet onderwijs ontvangen we geen signalen dat er tekorten zijn. Ook in het speciaal onderwijs leverde de school ruim 100 apparaten aan leerlingen. In onze gemeente werken we samen met stichting Leergeld. Deze stichting levert computers aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Zij hebben 175 aanvragen ontvangen en leveren begin deze week de eerste 75 uit. De rest volgt zo snel mogelijk.

Op de foto: Directrice Cindy Montéri KC Kwartiermaker,  Anton Megens Digidact, wethouder Ufuk Kâhya