Herinrichting Aartshertogenlaan - Orthenseweg

8 april 2020
Aartshertogenlaan

Op dinsdag 14 april 2020 starten we met het opnieuw inrichten van de kruising Aartshertogenlaan – Orthenseweg. De nieuwe kruising vormt de entree van de binnenstadsring. Dat is de driehoek van wegen om het historische centrum. Die wegen gaan we inrichten als 30-km zone. Om daarmee het doorgaande verkeer rond de binnenstad te mijden. 

Wethouder Ufuk Kâhya: “De kruising wordt compacter met minder rijbanen. Daardoor stimuleren het doorgaand verkeer om minder vaak door de binnenstad te rijden. En neemt de snelheid van het gemotoriseerd verkeer af. Tegelijkertijd krijgen voetgangers en fietsers ruim baan. En komt er meer ruimte voor groen. Zo planten we in het najaar 62 extra nieuwe bomen. Ook verbeteren we de bereikbaarheid van de omliggende woonwijken en het winkelcentrum. ”

Bereikbaarheid

De werkzaamheden verdelen we in twee fases. Op dinsdag 14 april start de eerste fase. We gaan dan aan de slag met een deel van de Orthenseweg en de Aartshertogenlaan. De rijbanen op de Orthenseweg worden niet allemaal tegelijkertijd afgesloten. We houden twee rijbanen open, zodat verkeer heen en terug kan rijden. De kruising Aartshertogenlaan – Orthenseweg is geheel afgesloten. Het verkeer leiden we om met borden.

Op 15 juni 2020 starten we met de tweede fase. We zijn vooral aan het werk op de Orthenseweg en de Akeleistraat. De weg is dan niet afgesloten voor het verkeer vanuit de Citadellaan, Vogelstraat en de Diezebrug richting Orthen. Verkeer vanuit Orthen richting de Orthenseweg is niet mogelijk. Ook de kruising Aartshertogenlaan – Orthenseweg blijft afgesloten. Het verkeer leiden we om met borden.

Meer informatie

Hebt u vragen? Stuur dan een e-mail via dit e-mailformulier. Of neem contact op met de Gemeente ’s-Hertogenbosch via het telefoonnummer (073) 615 51 55. Meer informatie kunt u ook vinden op onze webpagina: www.s-hertogenbosch.nl/aartshertogenlaanorthenseweg.