Het Open Venster Nuland wint Nationale publieksprijs

17 april 2020
Nationale Vrijwilligersprijzen

Minister Hugo de Jonge heeft gisteravond online de winnaars bekend gemaakt van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. En er is een Bossche winnaar!

Het Open Venster uit Nuland is de landelijke winnaar van de publieksprijs. Van de 114 genomineerde organisaties hebben de meeste mensen op deze organisatie gestemd. Een mooi resultaat!

Achtergrond 

Ook dit jaar hebben weer veel gemeenten vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers aangemeld voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Zie ook www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen.

Iedereen kon stemmen voor de publieksprijs. De winnaar van de publieksprijs krijgt een geldbedrag van € 2.500,-, een award en een promotievideo ter waarde van € 3000,-.

Het Open Venster

Het Open Venster is een schakel tussen gezonden en zieken. Bijna 48 jaar heeft een vrijwilligersgroep aandacht voor de zieken in het dorp. Ook zij horen erbij! Vrijwilligers van Het Open Venster brengen de zieken een groet en laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

Naast de ziekenbezoeken, organiseert Het Open Venster uitstapjes en ontspanningsmiddagen of -avonden. Iedere twee jaar wordt een volledig verzorgde en aangepaste vakantieweek georganiseerd.  Ook ontvangen dorpsgenoten die extra aandacht kunnen gebruiken attenties met Pasen, de Nationale Ziekendag en Kerstmis.

Om dit allemaal te kunnen doen is het Open Venster afhankelijk van giften. Daarom organiseert zij ieder jaar twee rommelmarkten. Hierbij dragen naast de 12 vrijwilligers van Het Open Venster, ruim 70 andere vrijwilligers hun steentje bij. Ook wordt er jaarlijks een collecte gehouden.

Meer informatie over Het Open Venster Nuland: www.hetopenvensternuland.nl.