Komend weekend (en Koningsdag) extra maatregelen coronavirus

24 april 2020
Blijf zoveel mogelijk thuis

Vanwege het aanhoudende mooie weer en Koningsdag sluiten we uit voorzorg de parkeerplaatsen bij de Oosterplas, Pettelaarse Schans/Zuiderplas en Engelermeer vanaf zaterdagochtend 8.00 uur t/m maandag af. Na Koningsdag kijken we of de parkeerplaatsen weer open kunnen.

De berm nabij parkeerplaats de Moerputten is tijdens de meivakantie, tot en met 3 mei, afgezet met dranghekken. Dit om wild parkeren tegen te gaan. Het parkeerterrein blijft wel open, zodat de Moerputten toch - in beperkte vorm - toegankelijk blijft. 

Er worden ook nu weer matrixborden ingezet bij het Bossche Broek, Pettelaarse Schans/Zuiderplas en Prins Hendrikpark. Daarnaast staan er in de natuurgebieden, parken, op dijken en andere ‘hotspots’ borden om bezoekers er op te wijzen dat we alleen ‘Samen het coronavirus onder controle krijgen’.

De voetbalkooi Johan Cruijff court aan de Loekemanstraat blijft gesloten, omdat jongeren de richtlijnen van het RIVM daar niet naleven. Ook het pontje bij het Bossche Broek buiten is buitengebruik, omdat daar te veel gebruik van werd gemaakt.

Onze boodschap voor dit (Konings)weekend en de komende mooie lentedagen is: Blijf zoveel mogelijk thuis en geniet van de zon in je tuin of op je balkon. Alleen samen krijgen we corona onder controle.