Komend weekend extra maatregelen coronavirus

30 april 2020

Tot en met dinsdag 5 mei wordt er een proef gehouden met éénrichtingsverkeer in vijf straten in de binnenstad. We testen met deze proef nu alvast hoe bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden in de binnenstad. Kom alleen voor een gerichte boodschap naar de stad. Doe dit zoveel mogelijk alleen en verblijf niet langer in het winkelgebied dan nodig is. Want nu geldt nog steeds; blijf zoveel mogelijk thuis. De straten waar we het éénrichtingsverkeer gaan testen zijn de Kerkstraat, Krullartstraat, Fonteinstraat, Kolperstraat en de Ridderstraat.

Uit voorzorg sluiten we de parkeerplaatsen bij de Pettelaarse Schans/Zuiderplas.

De berm nabij parkeerplaats de Moerputten is tijdens de meivakantie, tot en met 3 mei, afgezet met dranghekken. Dit om wild parkeren tegen te gaan. Het parkeerterrein blijft wel open, zodat de Moerputten toch - in beperkte vorm - toegankelijk blijft. Het pontje bij het Bossche Broek is buitengebruik, omdat daar te veel gebruik van werd gemaakt.

Er worden borden ingezet bij het Bossche Broek, Pettelaarse Schans/Zuiderplas en Prins Hendrikpark, de Bossche woonboulevard en Intratuin/Gamma in Rosmalen. Daarnaast staan er in de natuurgebieden, parken, op dijken en andere ‘hotspots’ borden om bezoekers er op te wijzen dat we alleen ‘Samen het coronavirus onder controle krijgen’.

Onze boodschap voor dit weekend is: Blijf zoveel mogelijk thuis en geniet van de zon in je tuin of op je balkon. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Bekijk hier de factsheet (pdf) over de meest recente maatregelen tegen het coronavirus.