La Vuelta start definitief niet in Nederland dit jaar

29 april 2020
La Vuelta Holanda

La Vuelta Holanda heeft de start van de Ronde van Spanje 2020 teruggegeven aan de Spaanse organisatie van La Vuelta. Het verplaatsen van de drie etappes van augustus naar het najaar blijkt technisch onhaalbaar vanwege de beschikbaarheid van accommodaties en het parcours in die periode. Tot deze conclusie kwam La Vuelta Holanda na overleg met 3 gemeenten en 2 provincies. Samen met de partners gaat La Vuelta Holanda de mogelijkheden van een start in 2022 onderzoeken en afwegen ten opzichte van afgelasten. Dit betekent dus definitief dit jaar geen start van een etappe vanuit ’s-Hertogenbosch.

Wethouder van Olden:“Het is voor ons natuurlijk een enorme teleurstelling dat we dit jaar geen groot Spaans feest gaan vieren zoals we hadden gehoopt. Zeker vanwege de inzet die alle vrijwilligers en betrokkenen al hadden gepleegd. Het beloofde een prachtige dag te worden. Toch staan wij volledig achter de keuze om het nu niet door te laten gaan”.

Vraag naar verplaatsing najaar

De internationale wielerbond (UCI) had vanwege het Corona-virus om verplaatsing van La Vuelta gevraagd om zo de organisatie van de Tour de France in augustus en september mogelijk te maken. Dit betekende dat de start in Nederland verplaatst moest worden naar het najaar. Naast de organisatorische barrières, achten de projectorganisatie en de publieke partners het niet wenselijk om -in de grote onzekerheid die er heerst rond de situatie van het Corona virus- te koersen op een publieksevenement in het najaar.

Start in 2022?

Of La Vuelta in 2022 zal starten in Nederland wordt de komende tijd uitgezocht. De organisatie van La Vuelta heeft aangegeven dat uitsluitsel in het eerste kwartaal van 2021 op tijd is.

Lees meer informatie op de website van La Vuelta Holanda.