Lintjesregen in gemeente ‘s-Hertogenbosch

24 april 2020
Jack Mikkers

Vandaag regende het ook lintjes in de gemeente ’s-Hertogenbosch! In totaal hebben negen vrouwen en acht mannen uit onze gemeente een Koninklijke onderscheiding toegezegd gekregen. Zes gedecoreerden zijn afkomstig uit Rosmalen, twee uit Nuland, één uit Empel en acht uit ’s-Hertogenbosch. Burgemeester Mikkers heeft met deze 17 inwoners telefonisch contact gehad om hen te informeren dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Helaas was het vanwege de coronacrisis niet mogelijk dat de burgemeester de gedecoreerden thuis verraste. 

Maar de burgemeester had wel een andere verrassing! De Koningstheateracademie heeft ter plekke bij alle 17 gedecoreerden een persoonlijk waarderingslied ten gehore gebracht. Dat gebeurde buiten, in de directe omgeving van de voordeur en op gepaste afstand. 

Graag informeren we u hier (pdf) op de hoofdlijnen over de verdiensten van onze gedecoreerden. 

Om de tekst van het persoonlijke waarderingslied te lezen, klik dan op de naam van de gedecoreerde: Henriette van den Bosch-van den Heuvel, Bert van Heeswijk, Nanda Punt-den Bakker, Tiny Huisman-Roodvoets, Els van der Sanden-Paumen, Henk van Bakel, Jan van den Broek, Simone Schuurmans-Poort, Ingrid Nijskens, Piet van Schijndel, Henk de Wit, Margreet van Dijl-Glas, Weintje Batterink-Jaarsma, Pieter van de Laar, Maria van der Aa-van der Dussen, Huub Finkers en Gerrie van de Meerendonk.

De versierselen worden later dit jaar – in afwachting van een nationaal te bepalen moment – door burgemeester Mikkers opgespeld.