Nieuw bushalte Magistratenlaan

3 april 2020
Magistratenlaan

Er komt een speciale bushalte aan de Magistratenlaan. Deze is bedoeld voor de bussen die NS inzet bij calamiteiten of werkzaamheden aan het spoor. En kan worden gebruikt tijdens evenementen. Aan de Magistratenlaan stappen de reizigers voortaan uit. De opstapplaats blijft op de huidige locatie aan het Oostzijde van het station ter hoogte van Perron 1. Wethouder Kâhya: “Met de nieuwe halte zorgen we ervoor dat het uitstappen van de reizigers veiliger kan verlopen. En dat we de inzet van bussen voor evenementen beter organiseren. Het is fijn dat ook NS en Prorail meewerken aan deze oplossing.”

Als er problemen of werkzaamheden op het spoor zijn, zet NS bussen in. Met dit vervangend vervoer kunnen reizigers toch op hun plaats van bestemming komen. Op dit moment stappen de reizigers in én uit aan de Oostzijde van het station. Vooral op de locatie waar de reizigers uitstappen aan de Oranje Nassaulaan (ter hoogte vd Draak) levert dit onveilige situaties voor fiets en voetganger. En zorgt het voor opstoppingen.

Daarom heeft de gemeente samen met de NS en Prorail gezocht naar een oplossing. Deze ligt in het scheiden van reizigers die instappen en uitstappen. De nieuwe halte aan de Magistratenlaan kan ook worden gebruikt als er extra bussen worden ingezet voor evenementen in bijvoorbeeld de Brabanthallen. Om de halte te kunnen aanleggen, moeten we een verkeersbesluit nemen. Het is de bedoeling dat we de halte nog dit jaar aanleggen.