Platform Brabant voor Mekaar live

22 april 2020
Brabant voor Mekaar

Alle Brabanders krijgen op de een of andere manier te maken met de impact van corona. Met bijbehorende uitdagingen. De provincie Noord-Brabant en de gemeente ’s-Hertogenbosch lanceren vandaag de website www.brabantvoormekaar.nl. De site biedt een overzicht van Brabantse initiatieven die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar brengen en websites met relevante informatie voor zzp’ers, ondernemers en inwoners. Een bezoekje waard! 

Voor wie is dit platform interessant? 

Zowel ondernemers als inwoners kunnen het platform gebruiken. Ondernemers kunnen via het platform op zoek naar arbeidskrachten en ze vinden hier informatie over de gemeentelijke, provinciale en landelijke regelingen. Inwoners kunnen via dit platform op zoek naar een baan, vrijwilligerswerk of informatie.

Informatie voor ondernemers over de regelingen

Wethouder Jan Hoskam: “Het Rijk, provincie Noord-Brabant en de gemeente treffen allerlei maatregelen om ondernemers te helpen deze crisis door te komen. Wij willen ook lokale  ondernemers goed informeren en een hart onder de riem steken. Brabant voor Mekaar is daar een heel goed en bruikbaar instrument voor. Ik hoop dat veel van onze ondernemers er gebruik van maken en er hun weg in weten te vinden. Dat kan hen een stap verder brengen.”

Initiatieven rondom vraag en aanbod in provincie Noord-Brabant op één plek

Veel mensen werken thuis en hebben tijdelijk minder of geen werk. Of willen hun steentje bijdragen in deze moeilijke tijd. Anderen, zoals zorginstellingen en bedrijven, hebben juist meer behoefte aan 

Wethouder Huib van Olden: “De coronacrisis laat zien hoe groot de saamhorigheid in onze gemeente  is. Mensen willen elkaar helpen en er ontstaan steeds meer initiatieven om vraag naar en aanbod van werk te verbinden. Brabant voor Mekaar zet zo veel mogelijk van deze initiatieven op een rij. Bezoekers van de site vinden er vraag en aanbod van betaald werk en vrijwillige buurt- en zorghulp. Hopelijk kunnen veel inwoners hier hun voordeel doen en helpen we ze door deze moeilijke tijd heen.”

Hoe werkt het platform? 

Bezoekers kunnen het overzicht op brabantvoormekaar.nl doorzoeken op trefwoord en filteren op basis van verschillende categorieën. Vanuit de zoekresultaten kun je meteen doorklikken naar de juiste website. 

Heb je een eigen initiatief? Laat het ons weten! 

Het overzicht is echter nooit compleet. Daarom roepen we iedereen op om ontbrekende initiatieven of informatie te melden. Vul snel het volgende formulier in. Je kunt ook contact opnemen via brabantvoormekaar@brabant.nl