Ga naar de inhoud

Start Vuelta niet op 15 augustus

16 april 2020
La Vuelta

De UCI en de ASO maakten gisteren bekend dat de Tour de France wordt verreden van 29 augustus tot 20 september 2020. Omdat de Tour de France de start van het wielerseizoen is, kan La Vuelta niet in augustus plaatsvinden. Dit betekent helaas dat de start van de tweede etappe in ’s-Hertogenbosch op 15 augustus niet door gaat.  

Een nieuwe datum voor de start van La Vuelta 2020 is er nog niet. De UCI overlegt de komende weken met de Spaanse organisatie van La Vuelta over een nieuwe datum. Zodra er een nieuwe datum bekend is, gaat de projectorganisatie de consequenties hiervan onderzoeken.

Als La Vuelta verplaatst kan worden naar het najaar van 2020, wil dat overigens niet zeggen dat het evenement dan ook daadwerkelijk plaatsvindt. Dit is vanwege de coronacrisis niet alleen een keuze van de UCI, maar ook van de Nederlandse overheid en de Spaanse overheid. Net als met andere evenementen moeten we afwachten wat hierin wordt geadviseerd of besloten, ook voor de middellange termijn. Hierin volgt de projectorganisatie te allen tijde de adviezen en richtlijnen van de centrale overheden.

We verwachten later deze maand meer duidelijkheid over La Vuelta.