Subsidie voor Wetenschap en Techniek onderwijs

9 april 2020
Basisschool de Springplank

’s-Hertogenbosch biedt goed onderwijs. Onderwijs dat de ontwikkeling van ieders talenten mogelijk maakt binnen de school maar ook buiten het schoolgebouw. Dat gaat niet vanzelf en vraagt om vernieuwende plannen. Daar blijven we mee bezig. Een van de manieren hoe we dat doen, is een fonds voor onderwijsinnovatie.

Uit dat fonds krijgen basisscholen subsidie om hun techniekonderwijs te verbeteren. Basisscholen willen voortaan les geven in Wetenschap en Techniek. Zo kunnen kinderen op jonge leeftijd kennis maken met techniek.  Basisscholen bereiden de kinderen daarbij ook voor op het voortgezet onderwijs, vooral het vmbo. Onze bijdrage van € 50.000 maakt het mogelijk dat alle kinderen kennismaken met techniek op de basisschool. Met het geld kunnen bijvoorbeeld leraren bijgeschoold worden. En er komen technieklabs voor leerlingen.

Wethouder Ufuk Kâhya geeft aan waarom de gemeente dit plan ondersteunt. “We vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor meer technisch en praktisch opgeleide mensen. Zo kunnen we jongeren binnen het basis en voortgezet onderwijs (meer) kennis laten met ICT en techniek.”