Ga naar de inhoud

Veel inwoners thuis in zonnig weekend

6 april 2020
Lente

Het is een ongekende tijd voor Nederland én ’s-Hertogenbosch. Sinds maart merken we allemaal de gevolgen van het coronavirus. Afgelopen weekend was het prachtig weer. Normaal zouden veel inwoners op pad gaan. Maar door de maatregelen die landelijk gelden, was dit beeld nu totaal anders. En dat is helemaal in lijn met de oproep aan onze inwoners om zo veel mogelijk thuis te blijven.

Burgemeester Mikkers: “Ik denk dat bijna iedereen de noodzaak van de maatregelen begrijpt. Dat zo veel inwoners zich houden aan die maatregelen, daar ben ik blij mee. Ik snap dat het lastig kan zijn om ook in deze zonnige dagen zo veel mogelijk thuis te blijven. Maar we doen het met een goede reden, want alleen samen krijgen we het coronavirus er onder. Ik vertrouw erop dat we dit samen en allemaal weten vol te houden!”.

Waarschuwingen

Heel veel inwoners houden zich aan de maatregelen, maar nog niet iedereen. Dat beeld hebben we samen met politie. Met hen handhaven we op de maatregelen. We verwachten dat iedereen de regels volgt. Doet iemand dat niet, dan kan hij of zij rekenen op een flinke boete. Dit weekend heeft niemand een boete gekregen.

Afgelopen weekend hebben collega’s van Stadstoezicht 25 waarschuwingen uitgedeeld. De waarschuwingen zijn dus allemaal aan mensen die voor de eerste keer ‘betrapt’ worden. Hen leggen we uit dat ze zich aan de maatregelen moeten houden. We zien dan ook dat ze die alsnog opvolgen. Een volgende keer, wanneer weer een overtreding wordt geconstateerd, kunnen zij een boete verwachten.

Ook heeft Stadstoezicht vrijdag een samenkomst beëindigd in een bedrijfsruimte op De Herven. De 5 mensen die daar waren, hebben allemaal een waarschuwing gekregen. De eigenaar van de ruimte heeft een last onder dwangsom gekregen. Dat betekent dat bij iedere volgende overtreding, hij een boete krijgt van 20.000 euro. De eigenaar bood de ruimte namelijk aan voor verhuur. Huurders konden er poolen, eten en drinken. Beide activiteiten zijn op dit moment verboden.