Scholen gaan weer open

8 mei 2020
School

Maandag gaan onze jongste inwoners weer naar school. Het basisonderwijs start gedeeltelijk, kinderopvang en speciaal onderwijs gaan helemaal open. De scholen en kinderopvang stemmen samen af hoe ze dat gaan doen. Op de meeste basisscholen gaan de kinderen afwisselend 2 of 3 hele dagen naar school. Op de andere dagen krijgen ze thuisonderwijs. Kinderen van ouders met cruciale beroepen, kunnen daarnaast in de buitenschoolse opvang terecht. Een enkele school kiest ervoor om de kinderen afwisselend in de ochtend of middag les te geven.

Wethouder Ufuk Kâhya: “We vinden het belangrijk dat elk kind een gelijke kans krijgt om zich te ontwikkelen. In de afgelopen periode hebben we ons daar samen met het onderwijs extra voor in gezet. Het volgen van thuisonderwijs is niet voor elk kind even gemakkelijk. Daarom is het fijn dat onze jongste kinderen weer naar school kunnen. We staan samen met het onderwijs aan de lat om dat in goede banen te leiden. En om ons snel een beeld te vormen wat de gevolgen van de afgelopen periode voor deze leerlingen zijn. En of het nodig is om hen een extra steuntje in de rug te geven.”

Verkeer rond scholen

Verder maken we afspraken over de verkeersituatie rond de school. Zodat we voorkomen dat er teveel volwassen op hetzelfde moment bij elkaar komen en dat we de ander halve meter afstand niet kunnen garanderen. We helpen de scholen daar waar het nodig is.  Denk dan aan meer ruimte maken voor wachtende ouders door bijvoorbeeld korte tijd parkeerplaatsen of een gedeelte van een straat af te zetten. Of het aanbrengen van tijdelijke markeringen (bv. tape op de stoep). Ook het leerlingenvervoer voor leerlingen in het speciaal onderwijs gaat vanaf 11 mei weer van start.

Bewondering

Afgelopen periode was een hectische en ingewikkelde tijd voor het onderwijs. Het heeft veel  creativiteit en doorzettingsvermogen gevraagd van alle leerkrachten en vrijwilligers. En dat terwijl ook zij zorg hebben over het virus, thuisonderwijs moesten verzorgen En dat soms in combinatie met de begeleiding van de eigen kinderen. We kunnen niet anders dan veel bewondering hebben voor alle medewerkers van opvang en onderwijs die een geweldige prestatie leveren.