Volgende stap EKP-terrein

28 mei 2020
Spoorzone EKP

Op het vroegere EKP-terrein werken we aan het mogelijk maken van een levendig en stedelijk woongebied. Dit terrein ligt aan de Parallelweg vlakbij het Centraal Station in de Spoorzone. In het plan is volop aandacht voor groen, duurzame ontwikkelingen en  toekomstgerichte mobiliteit. Er is ruimte voor flexibele woonvormen, dichtbij voorzieningen en gericht op ontmoeting.  

Wonen tussen kunst en Dieze

Ontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) won eind vorig jaar de aanbesteding. Dit deden zij met hun concept stedenbouwkundig plan ‘Uit de kunst, aan de Dieze’. Met dit plan voegen we  ongeveer 800 woningen toe in de Noordelijke Spoorzone. De bestaande hal blijft en wordt verbouwd voor de kunstacademie en creatieve bedrijven. De Dieze-oever wordt een fijne plek om te wandelen en te recreëren. Nu is de gemeente aan zet. Het Ruimtelijk en functioneel kader en het Beeldkwaliteitplan liggen vanaf 2 juni tot en met 13 juli ter inzage. 

Wethouder Roy Geers: “Met het mogelijk maken van de bouw van ruim 800 woningen in dit gebied,  passend in een groene omgeving met volop aandacht voor toekomstgerichte mobiliteit, geven we invulling aan onze ambities en uitgangspunten voor de Spoorzone. Zo zetten we de volgende stap in de ontwikkeling van het voormalige Expeditie Knooppunt van PostNL in de Noordelijke Spoorzone. 

Meer informatie lees je op: www.denbosch.nl/ekp-terrein.