Waar nog meer extra terrasruimte?

28 mei 2020
Korte Putstraat

Samen met horeca bespreken we waar extra terrasruimte mogelijk is. 26 mei meldden we dat meer ruimte voor terrassen mag op de Parade, Markt en in de Kerkstraat. Ook restaurant De Blauwe Sluis in Gewande en café Treurenburg in Maaspoort mogen hun terras uitbreiden.

We hebben met meer andere ondernemers afspraken gemaakt. Hieronder staat waar meer terrasruimte komt. Verschillende ondernemers zijn al gestart met de voorbereiding. Zodat de extra beschikbare ruimte zo snel mogelijk per 1 juni benut kan worden. 

We zijn ook nog in gesprek over verschillende andere voorstellen. Waarbij we bekijken wat kan. Allemaal willen we zo snel mogelijk duidelijkheid. Zodat ondernemers en bezoekers weten waar meer terrasruimte komt. En we op een veilige manier meer beweging brengen in ontmoeting en in de economie. We hopen dat dit in de praktijk ook zo uitpakt. Wanneer dit niet zo is, stellen we de mogelijkheden bij. 

Duidelijkheid

  • De Korenbrugstraat wordt eenrichtingsstraat met een vrije looproute van vier meter breed. De rest van de straat worden terrassen met zitgelegenheden.   

  • In de Visstraat komt in ieder geval meer ruimte aan de Brede Haven. Een collectief van vijf ondernemers ter plaatse krijgt extra ruimte op de Visstraat voor hun panden. Daarnaast maken zij een extra terras op de steiger aan de Brede Haven. 

  • Het gehele Kardinaal van Rossemplein wordt terras voor de horecagelegenheid daar.

  • In de Karrenstraat en Stoofstraat mag horeca in de lengterichting extra zitplaatsen maken.

  • Op het dak van de parkeergarage Wolvenhoek komt een rooftopbar. 

  • In de Sint Janstuin (geen openbare ruimte) mag een collectief van ondernemers een gezamenlijk terras maken.  

  • Op het plein bij het Jeronimus Bosch Art Center is extra terrasruimte voor twee ondernemers.

Mogelijkheden

We moedigen ondernemers aan, die voor de deur of in de straat weinig ruimte hebben, om gezamenlijk met een plan te komen elders. Niet alle voorstellen zijn op dit moment haalbaar. Maar we bespreken met welke aanpassingen het wel mogelijk kan worden. Die gesprekken zullen ook de komende dagen nog zo zijn. Ook hebben we nog gesprekken over voorstellen op de Tramkade en in het Paleiskwartier. Datzelfde geldt voor plannen in Vinkel, Rosmalen en Nuland. Ons streven is dat we er voor 1 juni uit zijn.