Bewoners kiezen locaties nieuwe bomen Muntel/Vliert

2 juni 2020
Nieuwe bomen

Bomen zijn belangrijk. Ze brengen niet alleen groen en sfeer in de straat, ze houden ook water vast bij hevige regenval en geven schaduw bij hitte. Ook zijn bomen belangrijk voor verschillende dieren. Ze zorgen voor schuilplaatsen en voedsel voor bijvoorbeeld vogels, vleermuizen en insecten.

In de wijk Muntel/Vliert starten we met een proef waarbij we extra bomen planten op plekken die bewoners zelf kiezen. Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat): “Goed dat we dit doen. Het helpt onze leefomgeving te vergroenen. Mooi, en nodig. Want vanwege de klimaatverandering hebben we extra groen in de toekomst hard nodig. En met dit soort aanplanten, helpen we onze gemeente klimaatbestendig te maken”.  

Bewoners kunnen tot 1 juli 2020 doorgeven waar ze een extra boom willen. Wij beoordelen deze locaties. Is de locatie geschikt? Dan planten wij hier in het komende plantseizoen (oktober – maart) een boom. Ga voor meer informatie of het doorgeven van een geschikte locatie naar www.s-hertogenbosch.nl/nieuwebomen.

Andere wijken

We starten met een proef in Muntel/Vliert. Als dit een succes is, gaan we deze werkwijze ook in andere wijken toepassen.