Brug naar de brugklas

12 juni 2020

Op vrijdag 12 juni was er ‘Brug naar de Brugklas’. We lieten 360 leerlingen van groep 8 kennismaken met hun nieuwe middelbare school en alles wat hierbij komt kijken. Zo begeleiden we de overstap naar het Voortgezet Onderwijs

Acht basisscholen in Maaspoort en Empel organiseerden samen met o.a. jongerenwerk, partners in de wijk en politie Brug naar de Brugklas. Met activiteiten rond het afsluiten van de basisschool periode, leren waar zij zelf goed in zijn, waarderen waar anderen goed in zijn, respectvol omgaan met elkaar, het tegengaan van pesten tot aan verkeersveiligheid. Groep 8 kinderen moeten in deze coronacrisis veel dingen missen. Ze hebben behoefte om samen af te sluiten en een start te maken naar het voortgezet onderwijs.

Wethouder Ufuk Kâhya van talentontwikkeling zorgt voor de opening. “Met Brug naar de Brugklas bieden we de leerlingen van groep 8 een mooie afsluiting van hun tijd op de basisschool. Na de zomervakantie gaan ze een nieuwe uitdaging tegemoet in het Voortgezet Onderwijs. Weer een nieuwe stap om hun talenten verder te ontwikkelen. Ik hoop dat alle deelnemers een leerzame maar vooral ook leuke dag hebben gehad. En wens hen veel succes op de middelbare school.”