Den Bosch Data Week laat doorbraak van data zien

26 juni 2020
Den Bosch Data week

Van maandag 26 t/m zaterdag 31 oktober 2020 vindt de 3de editie van de Den Bosch Data Week plaats. Voortbordurend op het successen van eerdere edities. Bouwend aan het hoogtepunt van het jaar op het gebied van het toepassen van data voor werk, wonen, leven en studeren. Een week waarin alles wat je met data kunt, zichtbaar en tastbaar wordt. De centraal gelegen Data Live Dome op de Parade is nieuw in de programmering. En gratis toegankelijk voor iedereen. Vanzelfsprekend passend binnen de dan geldende RIVM maatregelen.

De doorbraak van data

Wethouder Jan Hoskam: “Digitalisering en datagebruik is de afgelopen maanden exponentieel toegenomen. Meer dan ooit zoeken we naar betekenisvol gebruik van data, naar de waarheid, objectiviteit en veiligheid. Den Bosch Data Week 2020 haakt in op deze trend. Als toonaangevende datastad zetten we een belevingsvol event neer voor een veelvoud aan groepen met een grote diversiteit aan activiteiten. Denk aan presentaties van conceptuele en praktische toepassingen, afgewisseld met discussies en experimenten.”

Data Live Dome

Om een meer herkenbaar, open en toegankelijk programma mogelijk te maken wordt er dit jaar voor het eerst op de Parade een Data Live Dome geplaatst. Eén centrale plek aan de voet van de Sint-Janskathedraal waar bezoekers gedurende de week data kunnen ervaren. Hier wordt informatie gegeven over alle events en programmaonderdelen op diverse locaties in de stad én hebben bezoekers gratis toegang tot:

  • Data Studio - presentatieruimte met bijzondere gasten en media;
  • Data Expo - tentoonstelling van/door ondernemers en studenten;
  • Data Talks - inwoners, studenten en ondernemers gaan de dialoog aan;
  • Data Bites - creatieve en innovatieve concepten voor eten en drinken.

Side events

Ook dit jaar worden diverse groepen (overheid, onderwijs, bedrijven, talenten) uitgenodigd voor een uitgebreid aanbod van inspirerende sprekers, demonstraties en workshops verspreid over diverse locaties in de stad. Maatschappelijke uitdagingen, waarin data een belangrijke rol spelen, komen aan de orde zoals; mobiliteit, energie & duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en agri & food.

Maar ook Kunst & Data heeft ook een plek in de Data Week. De verbinding met publiek wordt in samenwerking met culturele instellingen en onderwijs georganiseerd door visualisatie en sonificatie van data en discussies over het verantwoord gebruik van data.

Wil je weten hoe je met data (nog) kansrijker kan worden en hoe de toepassing van data je kan helpen? Kom naar de Den Bosch Data Week 2020 en ervaar het zelf. Kijk op www.denboschdataweek.nl voor meer informatie. Heb je interesse om een bijdrage te leveren in de Data Live Dome? Stuur dan een email via dit contactformulier.