Groene bussen rijden vanaf 5 juli weer vanaf alle transferia

25 juni 2020
Groene bus met op de achtergrond de Sint-Jan

De maatregelen rondom het coronavirus versoepelen. We zien dat steeds meer mensen de binnenstad weer opzoeken. Afgelopen periode was door de lage bezoekersaantallen alleen transferium Deutersestraat geopend. Vanaf zondag 5 juli is voordelig parkeren aan de rand van het centrum op alle drie de transferia weer mogelijk. Ook op onze transferia geldt natuurlijk: houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

Groene bussen

Arriva heeft onlangs 7 nieuwe elektrische bussen in gebruik genomen. Met het openen van alle drie de transferia rijden er elektrische bussen op die lijnen. In totaal rijden er nu 19 elektrische bussen in ‘s-Hertogenbosch. Deze innovatieve bussen hebben geen uitstoot van uitlaatgassen en zijn bovendien stiller. Wethouder Ufuk Kâhya: “We willen graag dat al het vervoer in de gemeente ’s-Hertogenbosch in 2050 schoon, slim en toegankelijk is. Dieselbussen vervangen door elektrische levert hier een mooie bijdrage aan. Met deze nieuwe elektrische bussen is de stadsdienst voor circa 60 procent elektrisch. Daarmee is groen vervoer de norm, niet een uitzondering.”

Leenfiets

Het dragen van een mondkapje is in het openbaar vervoer verplicht. Verzoek is om drukte te mijden en om buiten de spits te reizen met de bus. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de gratis leenfietsen van de transferia. Let op! Door de beperkte ruimte in de binnenstad is het alleen toegestaan om je fiets te parkeren in de daarvoor bestemde voorzieningen. Kijk voor meer informatie op www.s-hertogenbosch.nl/corona-binnenstad.