Omgevingsvisie: denk mee over de toekomst van jouw wijk en dorp

15 juni 2020
Omgevingsvisie

Hoe zien onze stad, wijken en dorpen er in de toekomst uit? Dit beschrijven we in de omgevingsvisie. De omgevingsvisie maken we samen met de stad. Met 155.000 inwoners maken we samen gebruik van de beschikbare ruimte. Dit vraagt om keuzes voor de toekomst. Help ons met het maken van die keuzes. En laat ons weten: wat vind jij aantrekkelijk in je wijk?

Is dat bijvoorbeeld veel groen, wonen in een veilige wijk, voorzieningen op loopafstand, goede voet- en fietspaden of dat je je auto goed kunt parkeren in de buurt van je woning? Of spreekt de locatie waar je woont je aan?

Wethouder Roy Geers: “De omgevingsvisie geeft richting hoe de gemeente zich kan ontwikkelen tussen nu en 2030. Het gaat dan niet alleen om de groei in woningen (waar bouw je voor wie), maar ook thema ‘s zoals wonen en leven, verkeer en mobiliteit, veiligheid en gezondheid, economie, energie en klimaatadaptatie krijgen een plek in de omgevingsvisie. We maken de omgevingsvisie samen met de stad. Daarom willen we eerst van inwoners weten hoe zij die toekomst zien. Zij kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden. Dit is het moment om concreet met informatie en belangen te komen. De input nemen we vervolgens mee in het hele traject van de omgevingsvisie.”

Alle input die we via de vragenlijst voor- en na de zomervakantie ophalen, verwerken we in een gebiedsvisie per wijk. De gebiedsvisies bepalen ook mede de inhoud van de omgevingsvisie. De planning is om eind 2021 de omgevingsvisie klaar te hebben.

Doe mee en vul de vragenlijst in!

Vandaag zijn we gestart in de wijk Engelen met een online vragenlijst. Inwoners die in deze wijk wonen, hebben 4 weken de tijd om de vragenlijst in te vullen. Vanaf maandag 22 juni (4 weken) starten we met de wijken West en Noord. Door deel te nemen aan de vragenlijst kun jíj op een laagdrempelige manier meedenken over de toekomst van je eigen wijk.

Mijn wijk staat er nog niet bij. Wat nu?

We gaan stap voor stap alle wijken in de gemeente langs. De overige wijken zijn na de zomervakantie aan de beurt. Wil je je nu alvast opgeven, zodat we de vragenlijst proactief naar je kunnen opsturen? Dat kun je hier doen. Op basis van de resultaten uit de vragenlijst gaan we daarna opnieuw met de wijk in gesprek. Laat vooral weten wat jij belangrijk vindt. Dit is je kans! Denk je mee over de toekomst van je wijk?

Meer informatie over de omgevingsvisie

Meer informatie over de omgevingsvisie vind je op de webpagina