Eerste vouchers aan zorgmedewerkers overhandigd

3 juli 2020
Medewerkers van de Anneborch krijgen van wethouder Hoskam een zorgvoucher

Veel mensen hebben zich ingezet ten tijde van de coronacrisis. Dat geldt zeer zeker voor de mensen in de zorg. Dat bracht het gemeentebestuur op het idee om de medewerkers van alle zorginstellingen in de gemeente een voucher te geven. Als dank voor hun inzet in de afgelopen maanden. Die voucher kunnen zij besteden bij horecagelegenheden die zich daarvoor hebben aangemeld. Daarmee worden ook zij ondersteund.

Wethouder Jan Hoskam bood vandaag de eerste vouchers aan. Dat deed hij aan zorgmedewerkers van ouderenzorg Annenborch in Rosmalen.  “Ontzettend veel mensen hebben geweldige prestaties geleverd in de afgelopen maanden. Toch richten we onze aandacht apart op de medewerkers van de zorginstellingen in onze gemeente. We willen hen graag in het zonnetje zetten en bedanken voor hun inzet. Dat hebben ze verdiend. We doen dat met de gastvrijheid van de horeca van ’s-Hertogenbosch”, aldus wethouder Jan Hoskam.

Veel animo

De animo bij zowel de betrokken zorgorganisaties als bij de horeca in de gemeente is groot. De vouchers hebben een waarde van € 12,50 en worden uitgegeven aan ruim 12.000 zorgmedewerkers. De vouchers zijn geldig tot en met 15 oktober en zijn bij ongeveer 150 horecagelegenheden te besteden.

Op www.s-hertogenbosch.nl/zorgvoucher staan de gelegenheden waar de voucher kan worden ingeleverd. Dat zijn niet alleen cafés en restaurants, maar ook sportkantines, buurthuizen en sociaal-culturele centra.