Gemeentemedewerkers ervaren elektrische fiets

31 augustus 2020
Medewerker op een e-bike

Medewerkers van gemeente ’s-Hertogenbosch maken de komende maanden kennis met de e-bike. De ambtenaren werken nu vooral vanuit huis. Wie soms toch naar kantoor moet, kan twee weken een elektrische fiets uitproberen. Zo hoopt de gemeente dat nog meer medewerkers op een duurzame en gezonde manier naar het werk gaan reizen.

70% van de gemeentemedewerkers kwam voor corona al met de fiets of het OV naar het werk of doet aan carpoolen. Voor sommige medewerkers is de woon-werkafstand te lang voor een reis op de fiets, terwijl dat juist nu vaak de voorkeur heeft. Het uitproberen van een e-bike kan het gebruik van deze fiets stimuleren. De acht fietsen staan op verschillende gemeentelocaties en kunnen medewerkers reserveren.

Uitdaging voor werkgevers

In ’s-Hertogenbosch geven we ruim baan aan de fiets. We nemen maatregelen om onze inwoners en bezoekers uit te dagen om zich in ’s-Hertogenbosch zoveel mogelijk met de fiets te verplaatsen. Samen met andere gemeenten en provincie Noord-Brabant initieerden we eerder de campagne ‘Sjees Gangmakers’, waarmee werkgevers worden uitgedaagd hun medewerkers te motiveren tot het gebruik van de fiets.

Duurzame ambitie

Met de e-bike actie leveren ook wij een bijdrage aan de gemeentelijke ambitie om in 2050 alle vervoer in onze gemeente slim, duurzaam en toegankelijk te laten zijn. In juli werden de auto’s die gemeentemedewerkers voor dienstreizen kunnen gebruiken al verduurzaamd.