Muziek op het water bij tribune Zuid-Willemspark

28 augustus 2020
Foto van pianospelers achter een witte vleugel op het water.

Op vrijdag 28 augustus, zaterdag 29 augustus en zondag 30 augustus vaart De Witte Vleugel door de wateren van ’s-Hertogenbosch. Het is een project van Bosch Parade in het kader van de Bossche Zomer.

Er wordt op vrijdag om 15.00 uur gestart bij de nieuw aangelegde tribune in het Zuid-Willemspark. Precies voor zorghuis Nieuwehagen. De makers hebben zich laten inspireren door de verhalen van bewoners van Nieuwehagen.

Programma

 • vrijdag 28 augustus
  om 15.00 uur voor de tribune bij het zorghuis Nieuwehagen (Zuid-Willemsvaart)
  om 17.00 uur in de jachthaven ter hoogte van de draaibrug Buitenhaven
 • zaterdag 29 augustus
  om 15.00 uur voor Camping Koffietent ter hoogte van de Citadellaan (Zuid-Willemsvaart)
  om 16.00 uur voor het Terras aan de Haven (Smalle Haven)
  om 17.00 uur bij de Bossche Brouwers aan de Vaart (Tramkade)
 • zondag 30 augustus
  om 11.00 uur voor het restaurant Het Bolwerk (Dommel)
  om 13.00 uur voor het Bolwerk Sint Jan (Dommel)
  om 17.00 uur voor het Zomerterras Zuid (Zuiderpark bij The Dukes)

Bossche dichters

Met vier nieuwe composities kiest de Witte Vleugel van Bert Vogels uit Bosch Parade het ruime sop. De pianovleugel is opgepoetst en vier Bossche dichters hebben nieuwe liedteksten geschreven. Dit project heeft Bosch Parade opgezet naar aanleiding van de oproep van het Buurtcultuurfonds om tijdens de corona-quarantaine cultuur in de buurt in kaart te brengen.

De Witte Vleugel

De Witte Vleugel was in 2019 ook al te zien in de Bosch Parade. Afgelopen maanden zijn er nieuwe teksten geschreven en is er een nieuwe compositie gemaakt door Loes Reiling. Stadsdichter Doeko L. heeft drie andere dichters uitgenodigd om samen de opdracht te vervullen. Ze hebben zich laten inspireren door ontmoetingen met bewoners van Nieuwehagen aan de Zuid-Willemsvaart. Zij krijgen een nieuw stadspark met tribune voor hun deur. Ze spraken met elkaar over het water, het leven en het Zuid-Willemspark.

Poëtische afsluiting van de Bossche Zomer

De Bossche Zomer nadert haar einde. Een prachtige periode in de stad om een zo normaal mogelijke zomer te kunnen vieren. De Witte Vleugel gaat toeren over de Bossche binnenwateren, waar ontmoeting voorop staat en veiligheid de voorwaarde is. In het laatste weekend van augustus nemen de klanken van de Witte Vleugel je mee.