Aandacht voor elkaar start in ‘s-Hertogenbosch

30 september 2020
Een hartje getekend op wit papier met krijt

Corona beperkt ons allemaal. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen. Er is verlies op veel fronten. Dat is moeilijk. Zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijft en het leven dus weer onzeker is. En dat is lastig. Voor iedereen. Toch moeten we het samen volhouden.

Het kabinet start 6 oktober met een landelijk initiatief ‘Aandacht voor elkaar’. Bewust midden in de Week tegen eenzaamheid. Want het is belangrijk dat mensen de komende tijd nog meer naar elkaar omzien dan anders. Dat we luisteren, helpen en begrip tonen. Dat is de boodschap en het doel van ‘Aandacht voor elkaar’. Zo blijven we elkaar vasthouden, ook al is dat op afstand. Samen zetten we de schouders eronder.

De start van deze periode is in ’s-Hertogenbosch. Burgemeester Jack Mikkers: “Dit idee omarmen we van harte. Het geeft ons allemaal de gelegenheid stil te staan bij de gevolgen van corona. En dat is nodig. Want die impact is enorm, dat voelen we allemaal. We zijn er nog niet, zoveel is duidelijk. Daar is deze periode ook voor bedoeld: Hoe helpen we elkaar hier doorheen en weer bovenop?”

Sobere bijeenkomst

De periode van ‘Aandacht voor elkaar’ start in het Congrescentrum 1931. Het wordt een kleine bijeenkomst, natuurlijk op een manier passend bij de crisis en maatregelen zoals we die nu kennen als samenleving. 

De Minister-President en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport* gaan in gesprek met 6 Brabanders. Allemaal personen met een eigen verhaal dat anderen mogelijk inspireert om meer aandacht voor elkaar te hebben en, hoe lastig het ook is, toch op de een of andere manier in sommige gevallen iets moois uit deze lastige tijd weten te halen.

*(De minister van VWS is aanwezig, zolang de agenda van de Eerste Kamer dat toelaat).