Buitengewoon meer binnenstad in Online Warenhuis Den Bosch

1 oktober 2020
Foto van de binnenstad met tekst: Online Warenhuis Den Bosch

Het is een ongekende tijd voor Nederland én ’s-Hertogenbosch. Ook voor onze Bossche ondernemers. Vanaf april hebben we samen met de stad met Samen zijn wij Den Bosch en de daaropvolgende Bossche Zomer initiatieven mogelijk kunnen maken. En stimuleren. Sinds deze week is het Online Warenhuis van Den Bosch gelanceerd via de website van het Online Warenhuis.

Wethouder Jan Hoskam: “Het is ontzettend belangrijk om als ondernemer ook aanwezig en vindbaar te zijn op het internet. We helpen dan ook graag om dit initiatief mede mogelijk te maken voor ondernemers in onze binnenstad. Het draagt bij aan ’s-Hertogenbosch als aantrekkelijke winkelstad en toonaangevende datastad.”

Online verkoop is een trend die jaren geleden is ingezet en door corona een geweldige boost heeft gekregen. De online omzet van winkels waarvan dit een nevenactiviteit is, groeide met maar liefst 68 procent de afgelopen maanden. Het opzetten en bijhouden van een eigen webshop is een tijdrovende en dure aangelegenheid. Vooral voor kleine, zelfstandige ondernemers. Alleen om te kunnen blijven bestaan is het belangrijk om online aanwezig te zijn.

Voorzitter Ton Kranenburg van Hartje Den Bosch, de ondernemersvereniging van de Bossche binnenstad vertelt: "Om te kunnen overleven móét je online aanwezig zijn. Maar we weten hoe moeilijk dat in je eentje is en het vergt een investering die de meeste winkeliers zich momenteel niet kunnen veroorloven.

Onder het motto 'Buitengewoon meer binnenstad' biedt Hartje haar leden een plek in dit gloednieuwe online warenhuis. "We maken gebruik van elkaars krachten en mogelijkheden, en bieden zo samen een lokaal alternatief aan online consumenten. 50 winkels kun je nu online vinden. Het doel is om binnen een jaar door te groeien naar minimaal 100 winkels.

Het project is tot stand gekomen met financiële steun van de gemeente 's-Hertogenbosch, het ondernemersfonds SOCH, Zupr en Hartje Den Bosch.