Coming Out Dag

5 oktober 2020
Foto van regenboogvlag bij het Stadhuis

Op 11 oktober is het Coming Out Dag. Daarom wappert komende week de regenboogvlag bij het stadhuis.    

Zijn wie je bent. Daar draait het om op Coming Out Dag. We hijsen de regenboogvlag als teken dat iedereen zich geaccepteerd en veilig kan voelen. In onze gemeente werken veel organisaties samen om te zorgen voor meer veiligheid en acceptatie.  

Onderzoek

We onderzoeken jaarlijks de beleving van de Bossche LHBT+ bewoners. We brengen de verschillen in beeld op het gebied van veiligheid, leefbaarheid, gezondheid en welzijn. Kort gezegd blijkt de beleving van LHBT+ bewoners minder positief. Al is het verschil op het gebied van veiligheid kleiner geworden. Lees de rapportage (pdf).

Webinar

Tijdens een webinar op donderdag 8 oktober van 16.00 tot 17.00 vertellen we meer over dit onderzoek. Via deze link kunt u zich hiervoor aanmelden. Dan komen ook  experts van COC en Radar aan het woord. Interessant voor ieder die meer wil weten over gender, geslacht, seksualiteit en identiteit. Aan bod komen ook vragen als: Hoe zorg je dat je een ander niet (onbedoeld) kwetst? Hoe spreek je iemand aan wanneer je niet weet of het een man of een vrouw is?