Op 28 oktober start week van de pleegzorg

27 oktober 2020
Foto van twee mensen die bij elkaar staan met de tekst "week van de Pleegzorg" erbij

Op 28 oktober start de Week van de Pleegzorg. Tot en met 4 november vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor kinderen die geen veilig thuis hebben. In heel Nederland zijn er te weinig pleegouders. Ook in ’s-Hertogenbosch is een tekort aan pleeggezinnen. Op dit moment wachten 14 kinderen in onze gemeente nog op een warm en liefdevol thuis.

Aandacht voor de jeugd

We horen het in deze coronatijd en halve lockdown regelmatig: het vele thuiszijn legt druk op gezinnen. Aandacht voor kinderen (en hun ouders) in gezinnen die toch al onder druk stonden, is hard nodig.

Voor een tijdelijke of blijvende passende plek voor elk kind zijn meer mensen nodig die hun hart en huis openen. Wethouder Huib van Olden: “Kinderen die niet thuis op kunnen groeien hebben al een moeilijke start. We gunnen hen een ‘veilig nest’ en pleegouders zijn hierbij onmisbaar. Zo thuis mogelijk opgroeien, dat is het doel. Wij proberen met hulp van bijvoorbeeld ouders, vrijwilligers, onderwijs en aanbieders van jeugdhulp elk kind een gezond en veilig thuis te geven.”

Pleegouders gezocht

Stichting Oosterpoort is hard op zoek naar nieuwe pleeggezinnen in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Het is voor een kind belangrijk om te wonen bij een gezin waar het mee klikt. Een tekort aan pleeggezinnen betekent dat het steeds moeilijker wordt een goede plek te vinden. Ook wordt het moeilijker broertjes en zusjes samen te plaatsen en moeten kinderen soms lang wachten.
Wat pleegouders doen is in hun eigen ogen vaak niet zo bijzonder. Maar voor kinderen is het heldhaftig. Misschien heb jij ook interesse? Neem dan eens een kijkje op de website: www.oosterpoort.org/pleegzorg.

Voorstelling ‘Open Deuren’

De Week van de Pleegzorg start op woensdagochtend 28 oktober met de theatervoorstelling ‘Open Deuren’. Mangrove theater en Karin Bloemen laten je in 30 minuten ervaren wat het pleegouderschap voor kinderen, ouders en pleegouders betekent. Na de voorstelling deelt een panel van o.a. pleegouders en pleegkinderen hun ervaringen en beantwoordt vragen. Wil je deze bijzondere voorstelling met Karin Bloemen thuis via de livestream volgen? Hiervoor kun je je aanmelden via info@pleegzorg.nl