Wie wint de Toegankelijkheidsprijs 2020?

6 oktober 2020
Foto van een houten kunstwerk van een haan (de toegankelijkheidsprijs)

De genomineerden van de Toegankelijkheidsprijs 2020 in ’s-Hertogenbosch zijn gekozen. In de Week van de Toegankelijkheid van 5 tot en met 9 oktober maken we bekend wie de winnaar is. De afgelopen tijd kon iedereen helden uit ’s-Hertogenbosch aanmelden voor de Toegankelijkheidsprijs. Deze helden zijn organisaties of personen die zorgen dat mensen met een beperking kunnen meedoen in de samenleving. Ook nu we anderhalve meter afstand moeten houden.

Waarom deze prijs?

Wethouder Ufuk Kâhya: “We willen personen, organisaties en bedrijven uit ‘s-Hertogenbosch stimuleren om de toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een beperking goed te regelen. We willen een toegankelijke gemeente zijn waar iedereen welkom is en kan meedoen. Als gemeente hebben we hierin een taak, maar we kunnen dit niet alleen. Gelukkig gebeurt er al veel. Met de Toegankelijkheidsprijs willen we de onzichtbare helden die zich hiervoor inspannen meer zichtbaar maken én waarderen.”

Lees meer over deze prijs voor toegankelijkheid in ’s-Hertogenbosch op de pagina Toegankelijkheidsprijs.

De genomineerden

Wij hebben veel aanmeldingen van helden ontvangen. Al deze helden willen wij bedanken voor hun inzet voor een toegankelijke samenleving. De jury heeft uit alle aanmeldingen drie genomineerden gekozen:

  • Kringloopwinkel Gemini in Rosmalen
  • BAS Uitzendbureau in ’s-Hertogenbosch
  • Personal coach Moustafa Makhlouf uit ’s-Hertogenbosch

Meer weten over deze genomineerden? Bekijk op Youtube de video over de genomineerden van de Toegankelijkheidsprijs 2020.

Hoe gaat het nu verder?

Deze week bepaalt de jury wie van de genomineerden de Toegankelijkheidsprijs 2020 wint. De jury bestaat uit vijf personen: Ufuk Kâhya (wethouder Welzijn) en ervarings- en/of inhoudsdeskundigen. De prijs is de wisseltrofee “Haantje de Voorste” en een geldbedrag van € 3.000,-.

De wisseltrofee is waardevol omdat deze is gemaakt door Gerard Boers. Hij had zelf een beperking en was een cliënt van SWZ zorg. Helaas is Gerard inmiddels overleden aan de spierziekte ALS.

Bekendmaking winnaar op social media

In de Week van de Toegankelijkheid van 5 tot en met 9 oktober maken we de winnaar bekend. Dit jaar doen we dit met een video op onze socialmediakanalen. Door de aangescherpte coronamaatregelen is er dit jaar geen bijeenkomst. De winnaar ontvangt de prijs persoonlijk uit handen van wethouder Ufuk Kâhya. Ook benieuwd wie de winnaar van 2020 is? Houd onze socialmediakanalen in de gaten voor de bekendmaking.