Collectieve zorgverzekering

27 november 2020
Een man met zijn been in het gips

De gemeente heeft een collectieve zorgverzekering afgesloten met CZ en VGZ. U bent dan beter verzekerd voor minder geld. De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. U krijgt korting op de pakketten en de gemeente betaalt mee aan de premie. De zorgverzekeraar accepteert de aanvraag, ongeacht uw gezondheid.

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente ‘s-Hertogenbosch.
  • U bent verzekerd of gaat u verzekeren bij CZ of VGZ en u hebt geen achterstand met betalen.
  • U hebt (samen met uw partner) een netto-inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm en weinig vermogen. Kijk op www.gezondverzekerd.nl of dit voor u geldt. De waarde van de woning die geldt als hoofdverblijf telt niet mee als vermogen.

Wethouder Huib van Olden vindt het belangrijk dat ook mensen met een laag inkomen goed verzekerd zijn. “Met de collectieve zorgverzekering kiest u de zorg die bij u past. U kunt zich uitgebreid verzekeren voor minder geld. Dit is vooral interessant als u hoge medische kosten hebt. Bijvoorbeeld door een chronische ziekte of handicap”.

Aanmelden 

Aanmelden kan tot en met 31 december 2020. Ga naar www.gezondverzekerd.nl en kies ’Gemeente ’s-Hertogenbosch’. Kies het pakket dat het beste bij u past. Hebt u hulp nodig bij uw aanvraag? Bel dan naar Koo voor een afspraak op het wijkplein bij u in de buurt. Het gratis telefoonnummer van Koo is 0800 – 350 00 12.

Meer weten?

Met vragen over de pakketten kunt u bellen naar CZ (tel. 088 555 77 77) of VGZ (tel. 0900 779 97 71). Kijk op de pagina Collectieve zorgverzekering voor meer informatie.