De Bossche Winter start vrijdag, eerst nog online

12 november 2020
Foto van mensen achter een laptop met De Bossche Winter logo

Vrijdag 13 november start De Bossche Winter. Online via de website van de Bossche Winter, waarop we in deze vreemde winter ruimte geven aan Bossche inwoners en ondernemers. Door de coronaregels van nu kent De Bossche Winter andere uitdagingen dan de zomerse editie. Toch maken we ontmoetingen mogelijk, ook nu dat niet vanzelfsprekend is. Als iedereen omkijkt naar zijn of haar buurman of -vrouw, dan zien we niemand over het hoofd. Het is een groeimodel, waarbij we kijken wat mogelijk is binnen de regels van het RIVM. Als het kan, wordt het programma uitgebreid.De Bossche Winter duurt t/m 17 januari 2021.

Aandacht voor elkaar

Het college is blij met het programma van De Bossche Winter. Burgemeester Jack Mikkers en wethouder Mike van der Geld: “We leven in een bijzondere tijd, en we missen het samen kunnen zijn. De Bossche Winter gaat over samen zijn en gezelligheid. Het gaat over aandacht voor elkaar, een luisterend oor, een uitgestoken hand. Dat kenmerkt ’s-Hertogenbosch, waar ontmoeting in ons DNA zit. Het gaat ook over ruimte voor ondernemerschap. Want dat blijven we nodig hebben. We hebben de veerkracht en creativiteit om te organiseren wat wel kan, binnen de maatregelen die we nu kennen. Het programma is er een voor iedereen. Thema’s als bezinning, nabijheid en zorg voor elkaar staan hierbij centraal. Zo lukt het ons toch – vooral online – die uitgestoken hand te bieden!”

Houd je aan de regels!

Vanaf 13 november staan er zo’n 40 (online) activiteiten op de website. Denk aan online knutsel workshops, ‘how to’ filmpjes om zelf de mooiste kerstdecoraties te maken, wandelingen in de natuur, proeverijen voor thuis, shoproutes, etc. Ook staan er veel pareltjes klaar die direct van start kunnen gaan als we 1 stapje teruggaan in de RIVM routekaart. Houden we ons aan de regels, dan worden we beloond! Denk bijvoorbeeld aan de Kerststal in de Sint-Janskathedraal die dit jaar door middel van reserveren van een tijdslot dan kan worden bezocht. De Piek-up, een kerst drive-through belevenis voor de aankoop van je kerstboom en versiering. Ook zijn workshops op locatie, met weinig mensen, weer mogelijk en mogen de Bossche musea en theaters dan weer gasten ontvangen. Bij een nog verdere versoepeling van de regels kunnen er weer buitenactiviteiten voor jong en oud worden georganiseerd. Initiatiefnemers daarvoor staan al te trappelen.

De Bossche Winter TeeVee

Met het team van De Bossche Winter als gezichten, wordt er vanaf vrijdag 13 november om 19.00 uur elke week via YouTube en DTV het programma De Bossche Winter TeeVee uitgezonden. Daarnaast zijn de uitzendingen als nieuwsbericht terug te kijken via de website van de Bossche Winter. Een sfeervol programma met aandacht voor de verschillende initiatieven en Bosschenaren aan het woord. Met reportages uit de binnenstad, wijken en dorpen. Met inbreng van o.a. organisaties als Koning Willem 1 College en Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

Kijk voor meer informatie, het programma en laatste nieuws op de website van de Bossche Winter.