Spoor 10-14 gaat van start!

6 november 2020
Foto bij de school

Op 4 januari gaat Spoor 10-14 van start. De eerste leerling, Gijs Heerkens, heeft vandaag, samen met wethouder Ufuk Kâhya, alvast een kijkje genomen op zijn nieuwe school. 

Spoor 10-14 is een nieuwe onderwijsvorm in ’s-Hertogenbosch. Waarbij het grote verschil met een ‘gewone’ school is dat de leerlingen niet op hun twaalfde (groep 8) een keuze maken voor vmbo (b-k-t), havo of vwo, maar dat pas doen op hun veertiende. Na vier jaar Spoor 10-14 onderwijs stromen zij in de derde klas van het voortgezet onderwijs in. Dat geeft hen meer tijd om te ontdekken wat ze willen en kunnen en wat bij hen past. En het maakt hun overstap naar het voortgezet onderwijs kansrijker. 

Wethouder Ufuk Kâhya is enthousiast over deze vernieuwende vorm van onderwijs. "Wij vinden het belangrijk dat elk kind in onze gemeente het beste uit zichzelf kan halen en zijn talent zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Niet elke leerling weet op zijn 12e al welke middelbare school het beste bij hem past. Met spoor 10-14 geven we leerlingen de kans  om zich te ontwikkelen in het eigen tempo.”

Op 4 januari 2021 opent Spoor 10-14 de deuren op de Brede Bossche School Nieuw Zuid, Jac van Looystraat 5 in ’s-Hertogenbosch. Deze locatie biedt veel mogelijkheden om binnen en buiten te leren, wat kenmerkend is voor Spoor 10-14. Spoor 10-14is een initiatief van alle Bossche (basis- en voortgezet onderwijs) scholen en dat maakt het uniek in het land.