Tweede deel online Nationaal Fietscongres

19 november 2020
Foto van twee mensen op de fiets

 ’s-Hertogenbosch organiseert dit jaar het Nationaal Fietscongres samen met de regio en provincie Noord-Brabant. De eerste online versie van het Nationaal Fietscongres vond op 3 september plaats en was een succes. De tweede online sessie vindt vandaag plaats. En laten we hopen dat we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten tijdens het fietscongres op 27 mei 2021.

Wethouder Ufuk Kâhya: “We zijn enthousiast om medeorganisator van dit fietscongres te zijn. We kunnen namelijk met trots de deelnemers laten zien wat onze ambitie is en wat we hebben bereikt. ’s-Hertogenbosch gaat voor duurzame mobiliteit. Goede bereikbaarheid gaat hier hand in hand met schoon en slim vervoer dat toegankelijk is voor iedereen. De fiets staat daarbij centraal.”

De fiets is voor iedereen een toegankelijke, betaalbare, gezonde en volwaardige vervoersmogelijkheid. Daarom stimuleren en faciliteren we het gebruik van de fiets. Denk aan gratis fietsenstallingen, goede fietspaden, leenfietsen, snelfietsroutes van en naar de stad. Voor bewoners, werknemers en bezoeker moet het steeds vaker vanzelfsprekend zijn om de fiets te pakken als een comfortabel, maar ook nog eens gezond vervoersmiddel.

Zo zorgen we er samen voor dat ’s-Hertogenbosch prima bereikbaar en leefbaar blijft.

Voor meer informatie en aanmelden voor de online sessies kijk op de website van het Nationaal Fietscongres.  

Wil je weten wat we in ’s-Hertogenbosch allemaal doen om fietsgebruik te stimuleren? Bekijk dan dit filmpje dat we maakten als welkom voor de deelnemers bij de eerste online congressessie.