Vouchers voor mantelzorgers in ’s-Hertogenbosch

10 november 2020
Foto van vrouw met decoratief paars hart met de tekst Fijne dag van de mantelzorg

Dinsdag 10 november 2020 is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zetten we mantelzorgers in het zonnetje. Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor iemand in hun omgeving met een ziekte, psychische aandoening of beperking. Dat kan een familielid, vriend of buur zijn. Mantelzorgers in ’s-Hertogenbosch ontvangen als waardering voor hun inzet een voucher van het Online Warenhuis Den Bosch.

Waardering

Wethouder Ufuk Kâhya: “Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde voor onze gemeente. Zij zijn het cement van de samenleving. Vooral in deze bijzondere tijden. Zonder hen kunnen we niet bouwen op een sterke gemeenschap. Wij waarderen hun inzet enorm en willen dit laten zien met het gebaar van deze voucher.”

Met voucher steun voor mantelzorgers én ondernemers

Dit jaar ontvangen mantelzorgers in ’s-Hertogenbosch als waardering voor hun inzet een voucher van het Online Warenhuis Den Bosch. De vouchers hebben een waarde van €12,50 en worden uitgegeven aan ruim 3500 mantelzorgers in onze gemeente. Dit zijn mantelzorgers die bekend zijn bij Mantelzorg Farent en Stichting Vanzelfsprekend!?.

Het Online Warenhuis Den Bosch is in oktober gelanceerd via de website van het Online Warenhuis. Het biedt winkeliers in de binnenstad de mogelijkheid om hun producten online te verkopen. Met de voucher steunen we ook lokale ondernemers in ’s-Hertogenbosch.

Wat doen we verder?

We willen onze ondersteuning en waardering voor mantelzorgers natuurlijk het hele jaar laten merken. Niet alleen op de Dag van de Mantelzorg. Via Mantelzorg Farent bieden we individuele en collectieve ondersteuning aan mantelzorgers van alle leeftijden en in verschillende situaties. Mantelzorgconsulenten bespreken samen met mantelzorgers welke hulp of (praktische) ondersteuning er nodig is. De consulenten zijn in iedere wijk aanwezig en maken deel uit van de Buurtteams.

Jonge mantelzorgers kunnen ook terecht bij Stichting Vanzelfsprekend!?. Dit is een platform voor en door jonge mantelzorgers in onze gemeente.

Kijk voor meer informatie over mantelzorg en ondersteuning voor mantelzorgers in onze gemeente op de pagina Mantelzorg.

Aandacht voor mantelzorg

De zorg voor een ander kan grote uitdagingen met zich meebrengen en zeer intensief zijn. Daarom is het van belang dat mantelzorgers niet twijfelen om hulp te vragen als het even te veel wordt. Ook herkennen mantelzorgers zich niet altijd als mantelzorger en weten ze niet altijd de weg naar beschikbare zorg en/of ondersteuning. Daarom vragen we op social media aandacht voor mantelzorg en informeren we over de ondersteuning voor mantelzorgers. Bekijk de video op YouTube.