Aanpassing voorzieningen binnenstad in lockdown

16 december 2020
Kerstboom met een strikje en op de achtergrond sfeerverlichting

’s-Hertogenbosch heeft te maken met een strenge lockdown. Net als de rest van Nederland. Veel winkels en voorzieningen sluiten de deuren. En iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Levensmiddelen zijn nodig, en sommige winkels mogen dan ook open blijven. De lockdown leidt ook in onze gemeente tot een aantal aanpassingen. Die lees je hieronder.

Kom zo vroeg mogelijk, alleen en doe enkel gericht aankopen

Houd je aan de maatregelen die nu gelden. Neem ze serieus. Als je een boodschap nodig hebt, koop lokaal en doe dat zo veel mogelijk digitaal.. Moet je toch op pad, houd dan de druktemeter in de gaten. Bekijk vlak voor jouw bezoek hoe druk het is en of het verstandig is om naar de binnenstad te komen.

Je kan natuurlijk ook je aankopen doen op de binnenstadswinkel: www.onlinewarenhuisdenbosch.nl.

Wat blijft open?

De regels voor deze 'essentiële' winkels zijn vandaag aangescherpt. Alleen winkels die in hoofdzaak levensmiddelen, drogisterijartikelen en diervoeding verkopen, mogen open blijven, heeft het kabinet bekendgemaakt. Supermarkten, bakkers, slagers, en andere winkels waar levensmiddelen verkocht worden, blijven daarom open.

Extra warenmarkten

Dat betekent dat de markten in onze gemeente ook open blijven, maar wel in aangepaste vorm. Dat zijn kramen met voedsel, bloemen, planten, kerstbomen en dierenvoeding.

Om de drukte op de warenmarkt te spreiden, organiseren we extra marktdagen in aanloop naar de feestdagen. Op maandag 21 december, dinsdag 22 december en donderdag 24 december 2020 organiseren we in de binnenstad extra warenmarkten. Je kan gericht je boodschappen doen tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Of op een van de reguliere marktdagen.

Fietsenstallingen

Door de beperkte ruimte in onze historische binnenstad vragen we fietsers de komende tijd om fietsen alleen in de fietsenstallingen te zetten. Vanaf zaterdag 6 maart zijn alle fietsenstallingen weer open.

Transferia

Ook transferia De Vliert en Pettelaarpark sluiten vanaf 17 december 2020 net als tijdens de eerste lockdown begin dit jaar. Voordelig parkeren blijft mogelijk in transferium Deutersestraat. Neem daar wanneer mogelijk een gratis leenfiets in plaats van de bus om de kans op verspreiding te verkleinen.

Toiletten

De extra toiletten in de binnenstad worden voorlopig weggehaald, gezien het afgenomen aantal bezoekers van de binnenstad. Voor toiletten kunnen bezoekers terecht in de Wolvenhoek.