De eerste van 73 bomen in Muntel/Vliert staat!

11 december 2020
Wethouder Mike van der Geld plant samen met een buurtbewoner een boom in het Prins Hendrik Park.

Nog voor het einde van het jaar planten we 73 nieuwe bomen in de wijk Muntel/Vliert. Alle locaties zijn door de bewoners gekozen. Vandaag ging de eerste boom de grond in. Bewoners Jan en Gertie waren erbij. Samen met wethouder van der Geld plantten zij de eerste boom van dit bijzondere project in de wijk.

Bomen brengen niet alleen groen en sfeer in de straat, ze houden ook water vast bij hevige regenval en geven schaduw bij hitte. Vanwege klimaatverandering hebben we extra groen in de toekomst hard nodig. Wethouder Mike van der geld (Energie en Klimaat): “Mooi om samen met bewoners te bepalen waar er extra bomen komen, zij kennen hun buurt immers het best. We zijn van plan deze werkwijze met bewoners vaker toe te passen. Waar en wanneer zijn we nog aan het bekijken”. 

Geslaagde proef

In juni hebben we aan bewoners van de wijk Muntel/Vliert gevraagd waar ze extra bomen willen in hun wijk. Zij gaven dit eenvoudig aan ons door met een speldenprik op de kaart. Dit was een zeer geslaagde proef waarop we ruim 200 suggesties hebben ontvangen, verdeeld over 56 unieke locaties. 21 locaties zijn geschikt en hier gaan we in totaal 73 nieuwe bomen planten. Alle plantlocaties staan op deze kaart.