Doet je fietsverlichting het goed?

4 december 2020
Foto van hand die fietslampjes vasthoudt.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig en comfortabel van A naar B kan verplaatsen. En dat iedereen dat zoveel mogelijk duurzaam doet, bijvoorbeeld door vaak de fiets te pakken. We zetten ons in om hiervoor te zorgen. Helaas komen er nog ongevallen voor. We vinden dat ieder ongeluk er één te veel is. Daarom blijven we continu scherp op het verbeteren van de verkeersveiligheid. Aandacht voor goedwerkende fietsverlichting hoort hier bij. 

Wethouder Ufuk Kâhya: “ Vorig jaar zijn we naar scholen gegaan om in de klassen uitleg te geven over goede fietsverlichting. We controleerden de fietsen en zorgden er voor dat, waar nodig, de fietsen goede verlichting kregen. Dit jaar kunnen we niet naar de scholen toe. Toch vragen we aandacht voor goed werkende fietsverlichting. Bij een aantal scholen hebben we deze week lampjes bezorgd. Ook stuurden we een filmpje naar deze scholen waarin te zien is hoe belangrijk goed-werkende fietsverlichting is”.

Check regelmatig verlichting

Niet alleen jij, ook je fietsverlichting moet een lange adem hebben. De batterijtjes raken leeg. Doen die van jouw fiets het nog? Tip: zorg dat je altijd een voorraadje batterijen thuis hebt, op een vaste plek. Dan is het zelfs in de drukke ochtendspits zó gepiept om er even een nieuwe in te zetten.

Kleine moeite, groot belang.Met goede verlichting neemt de kans op een aanrijding in het donker met 17% af!