Veilig thuis

18 december 2020
Tekening van een huisje met daarin een hart

Sinds kort hebben we weer te maken met een lockdown. Gezinsleden zijn meer samen thuis en dat kan heel gezellig zijn, zeker met de feestdagen voor de deur. Soms is dat minder fijn. Spanningen tussen gezinsleden kunnen hoog oplopen en soms zelfs leiden tot geweld. Thuis moet de veiligste plek op aarde zijn, maar het kan voelen als een gevangenis waaruit geen ontsnappen mogelijk is. Vooral nu we meer thuis zijn door de coronamaatregelen.    

Let op elkaar

Iedereen moet zich veilig voelen in eigen huis, in het gezin. Maar spanningen liggen soms op de loer achter gezellige lampen en dichte gordijnen. Blijf daarom omkijken naar elkaar, vooral nu we niet naar school, het werk en de sportclub kunnen. 

Het houdt niet op, totdat je iets doet

Dit is de bekende slogan en het is waar. Leeft u zelf in een gespannen situatie? Kent u iemand waarbij u huiselijk geweld of kindermishandeling vermoedt? Onderneem actie. Alleen dan kan het stoppen. U kunt (anoniem) bellen met Veilig Thuis via 0800-2000. Informatie vindt u op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl en chatten kan via de website www.veiligthuis.nl.