Avondklok vanaf zaterdag 23 januari

22 januari 2021
Avondklok: blijf binnen tussen 21.00 en 04.30 uur

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. 

Verklaringen

Als het toch noodzakelijk is dat u naar buiten gaat tijdens de avondklok, dan moet u het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben. Op de website van de Rijksoverheid kunt u het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ downloaden. Daar kunt u ook lezen voor welke redenen u tijdens de avondklok wel naar buiten mag.

Als het nodig is dat u voor werk naar buiten gaat moet u een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ kunnen laten zien. Op de website van de Rijksoverheid  kunt u ook het formulier ‘Werkgeversverklaring avondklok’ downloaden.

Stadskantoor en Perron-3 ongewijzigd open

Het Stadskantoor blijft op donderdagavonden op afspraak tot 20:00 uur geopend. Perron-3 blijft op woensdagavonden op afspraak ook tot 20:00 uur geopend. Dat verandert dus niet. Zorg er dan wel voor dat u na een afspraak op één van onze locaties weer om 21:00 uur thuis bent.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de avondklok of de verklaringen? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid  of bel naar het gratis telefoonnummer 0800-1351.