Pontje “De Moerasdraak” van 29 januari t/m 5 maart uit de vaart

25 januari 2021
Foto van het pontje de Moerasdraak bij Het Bossche Broek

Met pontje ‘De Moerasdraak’ kunnen wandelaars eenvoudig de Dommel tussen het Vughtereiland en  natuurgebied Het Bossche Broek oversteken. Het zelf te bedienen pontje vormt een belangrijke schakel tussen de binnenstad en het buitengebied. Vanwege groot onderhoud is het pontje van vrijdag 29 januari t/m vrijdag 5 maart uit de vaart en daardoor tijdelijk niet beschikbaar.

Groot onderhoud

Eens in de 5 jaar voeren we groot onderhoud uit aan ‘De Moerasdraak’. We vervangen alle bewegende delen, maken het pontje schoon en geven hem een nieuwe coating. Ook vervangen we de kettingen en kabels in het water en de bewegende delen in de kasten op de kade. Dit is noodzakelijk om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Wandelen in coronatijd

Veel wandelaars maken in coronatijd gebruik van dit pontje. Helaas kunnen we de werkzaamheden niet uitstellen. Als we het nu niet doen, moeten we het pontje in het voorjaar uit de vaart halen. In het voorjaar wordt er nog meer gebruik van gemaakt; het (wandel)weer is beter en de dagen zijn langer. We voeren het onderhoud daarom in de winter uit. Om wandelaars te informeren hebben we op diverse plekken borden geplaatst. Het Bossche Broek is te bereiken via de ingang aan de Pettelaarseweg.

Kijk voor andere wandelroutes en tips op de website van Visit Den Bosch.