Campus073: extra aandacht voor jongeren

26 februari 2021
Kinderen aan een grote tafel

Vanaf 1 maart start Campus073 in vier jongerencentra met extra begeleiding en aandacht voor jongeren. Campus073 is er voor alle jongeren van 12 t/m 17 jaar die binnen de gemeente wonen of naar school gaan.

Wethouder Ufuk Kâhya: “Veel jongeren hebben last van de lockdown. Bijblijven met het werk voor school is lastig. Maar zeker ook het gemis van contact met leeftijdsgenoten speelt hen parten. Campus073 is daar het antwoord op. Naast een fijne plek om huiswerk te maken is er ook ruimte voor een goed gesprek, een potje schaken of ping pongen met andere jongeren of begeleiders. Daarmee zorgen we ervoor dat de jongeren hun talenten blijven ontwikkelen en kunnen ze even ontspannen.”

Van huiswerk maken en leren tot kletsen en een spelletje doen

Campus073 is een initiatief van de gemeente ’s-Hertogenbosch. PowerUp073 en jongerencentrum de Poort voeren het samen uit. Studenten pedagogiek of Social Work van Avans en Fontys Hogeschool gaan de jongeren helpen bij het maken van huiswerk. Tussendoor is er een pauze.  De deelnemers kunnen dan opladen en daarna weer gefocust aan het werk. Natuurlijk vindt alles plaats binnen de geldende coronarichtlijnen van het RIVM. Jongeren kunnen aangemeld worden op de website van PowerUp073

Waar en wanneer?

Campus073 vindt plaats in:

  • JC NumberOne (T.M. Kortenhorstlaan 1, Rosmalen) op maandag en donderdag van 15.30u - 17.00u.
  • JC Zuid-Oost (Gestelseweg 2C, Zuid-Oost) op dinsdag en donderdag van 15.30u - 17.00u.
  • JC 4West (De Eendenkooi 15, West) op dinsdag en donderdag van 15.30u - 17.00u.
  • JC De Poort (Geerke 8, Maaspoort) op maandag, woensdag en donderdag van 16.00u - 18.00u.

Voor kinderen en jongeren in de leeftijd 8 t/m 17 jaar is er ook een aanbod in de Hambaken

Bij de Hambaken Academie draait het project 4 improvers waar kinderen en jongeren zich op persoonlijk vlak verder kunnen ontwikkelen, sociale- en studievaardigheden versterken, laten inspireren door rolmodellen en hun talenten vergroten. Deelnemers zijn ‘improvers’ en dragen voor het grootste gedeelte zelf bij aan de invulling van de academie. 

Ouders van de ‘improvers’ maken ook deel uit van de academie. Hier krijgen zij informatie en uitleg over diverse maatschappelijke thema’s, coronamaatregelen en de gevolgen van de huidige crisis. Aanmelden kan via het contactformulier op de website van Hambaken Connect.

Waar en wanneer?

4 improvers vindt plaats in:

  • JC De Hambaken (BBS De Hambaken, Het Wielsem 1) op maandag en donderdag van 17.00-19.00.