Start laatste tranche omgevingsvisie

16 februari 2021
Foto van binnenstad

Hoe zien onze stad, wijken en dorpen er in de toekomst uit? Dit beschrijven we in de omgevingsvisie. De omgevingsvisie maken we samen met de stad. Met 155.000 inwoners maken we samen gebruik van de beschikbare ruimte. Dit vraagt om keuzes voor de toekomst. Help ons met het maken van die keuzes. En laat ons weten: wat vind jij aantrekkelijk in je wijk?

Is dat bijvoorbeeld veel groen, wonen in een veilige wijk, voorzieningen op loopafstand, goede voet- en fietspaden of dat je je auto goed kunt parkeren in de buurt van je woning? Of spreekt de locatie waar je woont je aan?

Wethouder Roy Geers: “De omgevingsvisie geeft richting hoe de gemeente zich kan ontwikkelen tussen nu en 2030. Het gaat dan niet alleen om de groei in woningen (waar bouw je voor wie), maar ook thema ‘s zoals wonen en leven, verkeer en mobiliteit, veiligheid en gezondheid, economie, energie en klimaatadaptatie krijgen een plek in de omgevingsvisie. We maken de omgevingsvisie samen met de stad. Daarom willen we eerst van inwoners weten hoe zij die toekomst zien. Zij kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden. Dit is het moment om concreet met informatie en belangen te komen. De input nemen we vervolgens mee in het hele traject van de omgevingsvisie.”

Vul de vragenlijst in

Voor de zomervakantie 2020 zijn we met de vragenlijst gestart in de wijken Engelen, West en Noord. Maandag 7 september startte vier weken lang de 2de tranche voor De Groote Wielen, Empel en Maaspoort. In december startte vier weken lang de 3de tranche voor Rosmalen Noord, Rosmalen Zuid, Nuland en Vinkel. We hebben in totaal al rond de 7500 reacties ontvangen.

Doe mee! Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort, Muntel, Vliert en Orthenpoort

Nu is de laatste tranche aan de beurt: de wijken Binnenstad, Zuidoost, Graafsepoort en Muntel-Vliert! Inwoners die in deze wijk wonen en ondernemers die in deze wijk ondernemen, hebben van maandag 15 februari t/m zondag 14 maart de tijd om de vragenlijst in te vullen. Door deel te nemen aan de vragenlijst kun jíj op een laagdrempelige manier meedenken over de toekomst van je eigen wijk. De eerste resultaten delen we binnenkort via de pagina Omgevingsvisie.

Relatie met Economisch Perspectief Brede Binnenstad | Visie en actieplan

We hebben afgelopen tijd ook hard gewerkt aan het Economisch Perspectief voor de brede Binnenstad. Deze visie voor de brede binnenstad geeft input voor de omgevingsvisie vanuit economisch perspectief. Het is daarnaast ook belangrijk hoe onze inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden deze toekomst zien voor andere onderwerpen. In de digitale vragenlijst vragen we bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden om mee te denken over de toekomst van hun wijk. Hierbij zoomen we dus vooral in op de woon- en leefkwaliteit in de wijk. Zo brengen we voor de omgevingsvisie per wijk in beeld wat bewoners van de fysieke leefomgeving vinden, en welke ideeën iedereen heeft voor de toekomst.

Op basis van de resultaten uit de vragenlijst gaan we daarna opnieuw met de wijk in gesprek. Laat vooral weten wat jij belangrijk vindt. Dit is je kans! Denk je mee over de toekomst van je wijk?

Meer informatie over de omgevingsvisie

Meer informatie over de omgevingsvisie vind je op de pagina Omgevingsvisie.