Brandbestrijding Rietveldenkade

12 maart 2021
Foto blusboot

Afgelopen dinsdag (9 maart) woedde er een zeer grote brand bij verschrotingsbedrijf A.V.I. aan de Rietveldenkade. Inwoners hadden zeker een dag last van de rookontwikkeling die van de brand kwam. Woensdag was de brand onder controle, nu overzien we de schade en brengen we de gevolgen in beeld.

Op dit moment werkt de provincie vanuit haar bevoegdheid van vergunningverlening, toezicht en handhaving aan het vervolgtraject richting het bedrijf. We zijn als gemeente in nauw contact met de provincie (en de Omgevingsdienst Brabant Noord) hierover.

Resultaat metingen RIVM

De rook en stank was vooral hinderlijk en vervelend. Inademen van rook daarentegen is nooit gezond. Tijdens de brand zijn daarom voortdurend metingen verricht. Uit de eerdere metingen kwamen al geen verontrustende resultaten naar voren. Ook uit de onderzoeken die de RIVM tot nu toe heeft afgerond, blijkt tot nu toe dat er geen directe negatieve effecten voor de gezondheid zijn. De analyse van milieumonsters nog niet geheel afgerond; daarvan verwacht het RIVM volgende week de definitieve uitslag.

Grote dank

Burgemeester Jack Mikkers prijst de inzet van de brandweer, andere hulpdiensten en de flexibiliteit van inwoners. “Het blussen van de brand was echt een enorme klus. Ik wil iedereen, en dan in het bijzonder de brandweer en de steun van Defensie en andere korpsen, hartelijk danken voor hun inzet. Ook de opvang van de hulpdiensten bij twee bedrijven in de buurt en de manier waarop inwoners zijn omgegaan met de rook en stank, waardeer ik zeer.”