Lintjesregen in gemeente ‘s-Hertogenbosch

26 april 2021
Lintje Koninklijke onderscheiding

Vandaag regende het ook lintjes in de gemeente ’s-Hertogenbosch! In totaal hebben acht vrouwen en zeventien mannen uit onze gemeente een Koninklijke onderscheiding toegezegd gekregen. Vijf gedecoreerden zijn afkomstig uit Rosmalen, vijf uit Vinkel (waarvan één echtpaar), één uit Engelen en vijftien uit ’s-Hertogenbosch (waarvan één echtpaar).

Vanwege de coronacrisis is het helaas niet mogelijk om een bijeenkomst te organiseren. De burgemeester is daarom aan huis van de gedecoreerden geweest om ze aldaar te verrassen in gezelschap van zangeres / cabaretier Elke Vierveijzer (Koningstheateracademie). Zij zorgde voor een muzikale aankondiging, waarna de burgemeester bekend maakte dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid/Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde buiten, in de directe omgeving van de voordeur en op gepaste afstand.

Graag informeren we u via het persbericht (pdf) op hoofdlijnen over de verdiensten van onze gedecoreerden. 

De versierselen worden later deze week door de burgemeester uitgereikt. Dit zal op gepaste wijze conform de dan geldende corona-richtlijnen plaatsvinden.