‘Gelijke Kansenplein’ voor de hele wijk

19 mei 2021
Foto van zijaanzicht van het betreffende plein op de school

Het speelplein bij de Brede Bossche School in de Hambaken wordt vernieuwd. Alle jeugd uit de wijk kan er voortaan elke dag terecht om te sporten en elkaar te ontmoeten.

Wethouder Ufuk Kâhya: “Al onze jonge inwoners verdienen gelijke kansen om zich te ontwikkelen. Dat gebeurt natuurlijk op school. Maar ook buiten school kunnen zij ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Ook willen we al onze inwoners meer gezonde en gelukkige jaren bieden. Op jonge leeftijd ervaren dat bewegen en sporten leuk en gezond is, helpt daarbij. Door het speelplein te vernieuwen, wordt het weer een aantrekkelijke plek voor alle jeugd. Dagen we hen uit om elkaar te ontmoeten, samen te sporten en te spelen, hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Het speelveld heet daarom het Gelijke Kansenplein.”

Op het asfalt van het schoolplein bij kindcentrum de Duizendpoot komt een kunstgrasveld. Er kan elke dag tot 19.00 uur worden gespeeld en gesport. HambakenConnect organiseert komende maand samen met de Brede Bossche School, bewoners en andere partners uit de wijk activiteiten voor de jeugd. Meer informatie hierover is vanaf 21 mei te vinden op de website van HambakenConnect

Op vrijdag 21 mei vindt van 8.45 tot 14.00 uur de feestelijke opening plaats aan het Wielsem 1. Na de officiële opening zijn er verschillende workshops. Wereldkampioen straatvoetbal Nasser El Jackson, voormalig basketbalinternational Henk Pieterse en Youssef Noudri van HambakenConnect leiden deze.

Opknappen nog twee speelplekken

Nog voor de zomer worden nog twee centrale speelplekken in de wijk Hambaken opgeknapt. Bij basisschool de Spingplank zijn we al hard aan de slag. Dit speelplein is straks ook toegankelijk na schooltijd. Er komt o.a. een klimparcours, plukfruit, een klimwand, een moestuin en een hut. Verder wordt het verouderde druk bezochte speelterrein tussen Smaragd en Trompet helemaal gepimpt en  krijgt banners. Dit gebeurt op uitdrukkelijke wens van de jeugd. Die heeft meegedacht over de slogans voor op de banners. Die benadrukken de aspecten kleurrijk, sterk, toekomst en Hambaken.